Ομπάμα εναντίον των ισπανόφωνων

27/11/20 | 0 | 0 | 161 εμφανίσεις

 

Οι παρατηρήσεις του Ομπάμα φέρνουν εκ νέου στο προσκήνιο τη διαμάχη σχετικά με τις βασικές παραμέτρους που επηρεάζουν την ψήφο (φωτ. AP Photo/Jae C. Hong).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε χθες τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους για το γεγονός ότι επέλεξαν σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ό,τι το 2016 τον Ντόναλντ Τραμπ. Οπως όλοι οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Τζο Μπάιντεν απέσπασε την πλειοψηφία των ψήφων των ισπανόφωνων, αλλά φέτος το ποσοστό του Ρεπουμπλικανού Τραμπ σε αυτή τη δημογραφική κατηγορία ανέβηκε από 28% σε 32%.

Οι παρατηρήσεις του Ομπάμα φέρνουν εκ νέου στο προσκήνιο τη διαμάχη σχετικά με τις βασικές παραμέτρους που επηρεάζουν την ψήφο, πιο συγκεκριμένα τη σύγκρουση ανάμεσα στις πολιτιστικές και στις οικονομικές παραμέτρους. «Ο κόσμος εκπλήσσεται για το πόσοι ισπανόφωνοι ψήφισαν τον Τραμπ», είπε ο τέως πρόεδρος στη διαδικτυακή εκπομπή «Breakfast Club». «Υπάρχουν όμως πολλοί ευαγγελικοί ισπανόφωνοι. Γι’ αυτούς, το γεγονός ότι ο Τραμπ μιλάει ρατσιστικά για τους Μεξικανούς ή κρατάει ανθρώπους που δεν έχουν χαρτιά σε κλουβιά μετράει λιγότερο από το γεγονός ότι υποστηρίζει τις ίδιες θέσεις με εκείνους στα ζητήματα του γάμου ομοφυλοφίλων ή των αμβλώσεων». Ο Στιβ Κορτές, στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, υποστήριξε ότι το θέμα είναι οικονομικό. «Οσο σημαντικά και αν είναι τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή, οι παράγοντες που οδήγησαν τα περισσότερα μέλη της εργατικής τάξης στον Τραμπ, περιλαμβανομένων των ισπανόφωνων, είναι οικονομικοί», υποστήριξε.

Εν τω μεταξύ, 37 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού τίτλου του τέως προέδρου, ένα από τα διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων και δύο μπάνιων, στο οποίο έζησε ο Ομπάμα ως φοιτητής Νομικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στη West 114th Street της Νέας Υόρκης, πωλείται έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους: -Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο