Ομπάμα: Για ποιον ξένο ηγέτη είπε ότι μοιάζει με «μικρόσωμο κόκορα»;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Former U.S. President Barack Obama speaks during a drive-in campaign rally on behalf of Democratic presidential nominee and former Vice President Joe Biden in Miami, Florida, U.S., November 2, 2020. REUTERS/Marco Bello

Την ιστορία της πολιτικής του καριέρας, από τα πρώτα του βήματα έως και το τέλος της πρώτης του θητείας στο Λευκό Οίκο, περιγράφει ο Μπαράκ Ομπάμα στο νέο του βιβλίο, «A Promised Land», που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου. Στις 768 σελίδες του βιβλίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν διστάζει να μιλήσει ανοικτά για την εντύπωση που του έκαναν οι άλλοι ξένοι ηγέτες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν του θύμιζε τους σκληρούς ανθρώπους της πιάτσας που κάποτε διοικούσαν τις τοπικές κομματικές οργανώσεις και ήλεγχαν την πολιτική μηχανή στο Σικάγο. «Σωματικά, ήταν μέτριος», γράφει ο Ομπάμα για τον Ρώσο πρόεδρο, που ήταν πολύ κοντότερός του.

Ο Ομπάμα και ο Πούτιν είχαν τεταμένες σχέσεις και το 2014 ο Αμερικανός πρόεδρος ηγήθηκε της απόφασης των ηγετών να διώξουν τη Ρωσία από το G8, εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας.

Για τον τότε Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο Ομπάμα γράφει πως φούσκωνε το στήθος του «σαν μικρόσωμος κόκορας».

Και σε αυτή την περίπτωση, οι δύο ηγέτες δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις. Σε αυτό δεν βοήθησε, εξάλλου, και μία βιογραφία της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί που ισχυριζόταν ότι η Μισέλ Ομπάμα είχε πει στην Γαλλίδα Πρώτη Κυρία ότι η ζωή στο Λευκό Οίκο ήταν «κόλαση». Τόσο η κυβέρνηση Ομπάμα όσο και το Μέγαρο των Ηλυσίων το είχαν διαψεύσει.

Όμως, το πρώτο ζευγάρι της Γαλλίας προσπάθησε σκληρά να βελτιώσει τις αμερικανο-γαλλικές σχέσεις, στέλνοντας μάλιστα στους Ομπάμα δώρα αξίας άνω των 40.000 δολαρίων μέσα σε ένα χρόνο. Μεταξύ αυτών μία τσάντα Hermes για τα μπαστούνια του γκολφ και ένα κρυστάλλινο αγαλματάκι Baccarat που απεικόνιζε έναν γκολφέρ.

Οι αποκαλύψεις του Ομπάμα για τις σχέσεις του με τους άλλους ηγέτες έχουν και συνέχεια, καθώς σε κάποιο σημείο του βιβλίου περιγράφει την ανία μίας συνάντησής του με τον τότε πρόεδρο της Κίνας, Χου Τζιντάο. Στη συνάντηση, ο Χου διάβαζε στοίβες από χαρτιά με τόσο μονότονο τρόπο, ώστε ο Ομπάμα σκεφτόταν να του προτείνει να ανταλλάξουν τα χαρτιά τους, προκειμένου ο καθένας να τα διαβάσει αργότερα με την ησυχία του και να κερδίσουν και οι δύο χρόνο.

φωτ.: Reuters

https://www.kathimerini.gr/world/561156850/ompama-gia-poion-xeno-igeti-eipe-oti-moiazei-me-mikrosomo-kokora/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα