Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα στοιχεία για λογαριασμούς μελών της οικογένειας Ερντογάν από 7 χώρες

26/10/19 | 0 | 0 | 228 εμφανίσεις

26/10/19

Με βάση δημοσιεύματα ΜΜΕ των ΗΠΑ, “Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα στοιχεία για λογαριασμούς μελών της οικογένειας Ερντογάν από 7 χώρες”.
Επίσης ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Lindsey Graham ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι μαζί με άλλους γερουσιαστές θα υποβάλει στο Κογκρέσο σχέδιο νόμου για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Το πακέτο θα περιλαμβάνει κυρώσεις για την υπόθεση της Halkbank, για μεταφορά αμυντικής τεχνολογίας, για το θέμα των S-400, για απαγόρευση εισόδου σε πολιτικά πρόσωπα και για έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του Ερντογάν.
Για το θέμα αυτό ο Τούρκος δημοσιογράφος Sebahattin Önkibar, ανέφερε ότι “επιδιώκεται ορισμένες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η CIA, να μετατραπούν σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το αμερικανικό κράτος”.
Ο Sebahattin Önkibar, μέσω του καναλιού που διαθέτει στο Youtube, ανέφερε κι αυτός με τη σειρά του, επικαλούμενος πηγές από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, ότι “Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα στοιχεία για λογαριασμούς μελών της οικογένειας Ερντογάν από 7 χώρες”.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφος οι χώρες από τις οποίες ζητήθηκαν στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς της οικογένειας Ερντογάν είναι η Ελβετία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, το Κατάρ, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Κίνα.
Με τη σειρά του ο γερουσιαστής του Όρεγκον, Ron Wyden, μέσα από το λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter) ανέφερε ότι έχει αρχίσει ανάκριση για την υπόθεση της Halkbank, στην οποία εμπλέκονται κορυφαίοι υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο Ερντογάν.
Πηγή: krdnews/infognomon.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας