Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα στοιχεία για λογαριασμούς μελών της οικογένειας Ερντογάν από 7 χώρες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

26/10/19

Με βάση δημοσιεύματα ΜΜΕ των ΗΠΑ, “Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα στοιχεία για λογαριασμούς μελών της οικογένειας Ερντογάν από 7 χώρες”.
Επίσης ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Lindsey Graham ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι μαζί με άλλους γερουσιαστές θα υποβάλει στο Κογκρέσο σχέδιο νόμου για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Το πακέτο θα περιλαμβάνει κυρώσεις για την υπόθεση της Halkbank, για μεταφορά αμυντικής τεχνολογίας, για το θέμα των S-400, για απαγόρευση εισόδου σε πολιτικά πρόσωπα και για έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του Ερντογάν.
Για το θέμα αυτό ο Τούρκος δημοσιογράφος Sebahattin Önkibar, ανέφερε ότι “επιδιώκεται ορισμένες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η CIA, να μετατραπούν σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το αμερικανικό κράτος”.
Ο Sebahattin Önkibar, μέσω του καναλιού που διαθέτει στο Youtube, ανέφερε κι αυτός με τη σειρά του, επικαλούμενος πηγές από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, ότι “Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα στοιχεία για λογαριασμούς μελών της οικογένειας Ερντογάν από 7 χώρες”.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφος οι χώρες από τις οποίες ζητήθηκαν στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς της οικογένειας Ερντογάν είναι η Ελβετία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, το Κατάρ, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Κίνα.
Με τη σειρά του ο γερουσιαστής του Όρεγκον, Ron Wyden, μέσα από το λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter) ανέφερε ότι έχει αρχίσει ανάκριση για την υπόθεση της Halkbank, στην οποία εμπλέκονται κορυφαίοι υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο Ερντογάν.
Πηγή: krdnews/infognomon.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα