ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
της Μαρίας Παπαδοπούλου, Δικηγόρου
1.- Άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών διατάσσεται με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών , ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα κι αυτό γίνεται όταν υπάρχουν έστω υπόνοιες ή  αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης ποινικού αδικήματος από τον φερόμενο ως δράστη του και προς διερεύνηση κι εξακρίβωση της τέλεσης πράγματι από  αυτόν συγκεκριμένων  ποινικών αδικημάτων.
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον – αν έχει πράγματι εκδοθεί τέτοια-  να  γνωρίζαμε το περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης και πως στοιχειοθετήθηκε στο σκεπτικό της η άδεια άρσης απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών Ανδρουλάκη.
Ο ίδιος ο κύριος Ανδρουλάκης που τον αφορά κι αφορά προσωπικά του δεδομένα θα έπρεπε -εάν είχε εκδοθεί τέτοια απόφαση άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνομιλιών – να ζητήσει αντίγραφο της εν λόγω απόφασης και να το δώσει στην δημοσιότητα.
Ποιο ποινικό αδίκημα η αδικήματα διερευνούνταν και φέρονταν ότι ενδεχόμενα τέλεσε ο κύριος Ανδρουλάκης, με την περί ης ο λόγος εκδοθείσα δικαστική απόφαση ???
2.-  Το πρώτο που μαθαίνει ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών, η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο λειτουργίας ενός  κράτους που το διέπουν οι αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Οι τρεις θεσμοί Εξουσίας , δηλαδή η Νομοθετική (ως επί τω πλείστον η Βουλή) , η Εκτελεστική (Κυβέρνηση – Διοίκηση) και η Δικαστική (Δικαιοσύνη) δεν οφείλουν απλώς, αλλά υποχρεούται να τηρούν ως κόρη οφθαλμού την Ανεξαρτησία τους και να μην εμπλέκεται η μία στις αρμοδιότητες της άλλης .
Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί έμπρακτα  ο δημοκρατικός χαρακτήρας των αρχών και των αξιών που διέπουν ένα κράτος δικαίου.
Όταν αυτή η Αρχή καταλύεται , τότε έχουμε σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας.
Χωρίς να εξασφαλίζεται η δυνατότητα ελέγχου της μιας εξουσίας από την άλλη, το αποτέλεσμα είναι ένα κράτος ασυδοσίας.
Δεν αρκούν παραιτήσεις.
Δεν αρκούν δηλώσεις τύπου ” δεν ήξερα, δεν γνώριζα”.
Δεν αρκούν συγνώμες.
Ούτε αρκούν ασφαλώς αποδόσεις ευθυνών σε πρόσωπα, τελευταίους τροχούς της αμάξης , που δέχτηκαν κι εκτέλεσαν άνωθεν εντολές , τις οποίες εφόσον δεν εκτελούσαν θα επικρέμονταν πάνω από τα κεφάλια τους η παραπομπή τους   για απείθεια και στην καλύτερη περίπτωση θα είχαν εξασφαλισμένες τις δυσμενείς μεταθέσεις.
 Οι υπαίτιοι , αυτοί δηλαδή που φέρεται ότι συνήργησαν και συμμετείχαν στην διαπλοκή των εξουσιών κι έδωσαν συγκεκριμένες εντολές στους υφιστάμενους τους, όσο ψηλά αξιώματα κι αν κατείχαν οι ίδιοι στις κλίμακες των τριών αυτών θεσμών-εξουσιών , πρέπει να οδηγηθούν, αυθωρεί και παραχρήμα ενώπιον της δικαιοσύνης και να αντιμετωπίσουν τις βαρύτατες συνέπειες των πράξεών  και των επιλογών τους. .
Οι πράξεις τους αυτές στρέφονται κατά του ίδιου του πολιτεύματος της Χώρας . Κατά συνέπεια στρέφονται εναντίον των πολιτών της και προσβάλλουν βάναυσα όλους μας.
Όχι μόνον τον κάθε κύριο Ανδρουλάκη.
Η ύβρις κι η προσβολή που  διέπραξαν εν γνώσει τους συγκεκριμένα πρόσωπα , ανάγεται στον υπέρτατο βαθμό και δεν χωρούν λόγοι συγνώμης ή επικλήσεις άγνοιας των τυχόν  ανώτερων από αυτούς .
Οι τελευταίοι ευθύνονται για την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων. Η ευθύνη αυτή τους ανήκει αποκλειστικά. Οι υφιστάμενοι τους ενήργησαν με την αποδοχή των ανωτέρων τους. Στην χώρα αυτή πρέπει να πάψουμε να μηρυκάζουμε και να αναμασούμε την τσίχλα της “πολιτικής ευθύνης”. Δεν πείθει πλέον κανέναν και μόνον ως τραγελαφος ηχεί στα αυτιά των υπολοίπων.  Πίσω από την πολιτική ευθύνη βρίσκουν άλλοθι κι εξαγνιίζονται  οι ποινικές ευθύνες .
Είναι καιρός αυτη η πολυθρύλητη Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης να γίνει , αδιακρίτως, πράξη!
Ακόμα κι αν για το σκοπό αυτό απαιτείται αυτοκάθαρση..
Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, από το ζύγι της περνούν οι πάντες κι όχι μόνον οι φτωχοδιάβολοι.
Προσωπικά δεν ανέχομαι καμία βρωμερή κηλίδα στον θεσμό της Δικαιοσύνης . Καμία αμφισβήτηση στο κύρος του Έλληνα Εισαγγελέα και  Δικαστή στους οποίους αποθέτει τις ελπίδες του ο αδικημένος  πολίτης αυτής της Χώρας.
3 – Είναι αήθες σε καιρούς που η χώρα δέχεται έξωθεν απειλές, αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, ευρισκόμενη αντιμέτωπη με  κινδύνους  ενόπλων συγκρούσεων, κάποιοι εντός  να εκμεταλλεύονται αυτές ακριβώς τις περιστάσεις για να πλήξουν την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος της, ποντάροντας ότι η πολιτειακή ανωμαλία που διακινδυνεύεται να προκληθεί εξαιτίας των πράξεων τους  , θα υποβοηθήσει τους ίδιους, σε ανάλογης κρισιμότητας στιγμές ,  ,αν ποτέ πιαστούν με την γίδα στην  πλάτη , να διαφύγουν των ευθυνών τους, οδηγώντας άρον άρον σε κουκούλωμα τους.
Αντίθετα, η συγκυρία κάτω από την οποία συνέβησαν αυτά που συνέβησαν, πολλαπλασιάζει τον βαθμό της βαρύτητας των ευθυνών τους, προσδίδοντας ιδιώνυμο χαρακτήρα στην παρανομία  των πράξεών και παραλείψεων τους.
4.- Θα προτιμούσα η δημοσιότητα που απολαμβάνει σήμερα ο κύριος Ανδρουλάκης να προκαλούνταν εξαιτίας των σοβαρών πολιτικών του παρεμβασεων και του αντιπολιτευτικού του έργου κι όχι επειδή έπεσε θύμα μιας, κατά τα φαινόμενα,  εξ’ αντικειμένου  αήθους εις βάρος του επίθεσης.
Τέτοια όμως δημοσιότητα που συνδέονταν με το κύρος των πολιτικών ενεργειών, των αντιπολιτευτικών προτάσεων και των παρεμβάσεων ενός πολιτικού ανδρός, προσωπικά  δεν εντόπισα όλο το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο .
Είναι εξαιρετικά λυπηρό που ο κύριος Ανδρουλάκης ήρθε στο προσκήνιο της δημοσιότητας και το μονοπώλησε, μέσω της θυματοποίησης του.
Ο κανόνας μπορεί να  υπαγορεύει μεν  ότι κι η “Αρνητική Διαφήμιση” , διαφήμιση είναι, αλλά εν προκειμένω προσωπικά δεν θεωρώ ότι η θυματοποίηση ενός πολιτικού προσώπου και συνάμα αρχηγού πολιτικού κόμματος  που τον συνδέει  ευθέως με μια εικόνα αδυναμίας ενός θύματος  στο υποσυνείδητο των πολιτών θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα τον κύριο Ανδρουλάκη.
Βλέπετε διανύουμε μια εποχή που οι πράξεις, οι παραλήψεις, οι αποφάσεις κι οι ανημπόριες των πολιτικών ηγεσιών, σημαδεύουν ανεξίτηλα πλέον το ίδιο το πετσί του Έλληνα κι αυτή η συνθήκη καθ’αυτή ωθεί τον Έλληνα να μην ξεχνά, ούτε να προσπερνά αβρόχοις ποσίν τα τεκταινόμενα που είναι ικανά να  καθορίσουν με δραματικό τρόπο το μέλλον του .
 Αντί να καθόμαστε  να προβληματιζόμαστε και να ασχολούμαστε με τους κινδύνους και τις σοβαρές έξωθεν προκλήσεις κι απειλές ,που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, φτάσαμε να ομφαλοσκοπούμε με το ποιος πολιτικός παρακολουθεί τον άλλο !!!
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η όλη περιδίνηση στην οποία διολισθαίνουμε αποτελεί έναν πολύ καλό αντιπερισπασμό ο οποίος αποπροσανατολίζει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα κρίσιμα, τα σημαντικά, τα σπουδαία και τα μεγάλα ζητήματα της εθνικής μας επιβίωσης κι ίσως να μην διαφωνούσα μαζί του.
5.- Τα πρόσφατα γεγονότα μου έχουν αφήσει μια πικρή και στυφή επίγευση , δημιουργώντας μου  την  εντύπωση πως  απέδειξαν ότι στην σύγχρονη Ελλάδα έχουμε ευρύτερο έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας και σερνόμαστε σαν το καρυδότσουφλο όπου μας πάει ο άνεμος κι οι πρόσκαιρες εντυπώσεις. Πως χαρακτηριζόμαστε  από συλλήβδην πολιτικές υπομετριότητες ανίκανες κι αδύναμες να διαχειριστούν με την δέουσα σοβαρότητα τον κρίσιμο και καίριας σπουδαιότητας ρόλο που τους εμπιστεύτηκαν, τον οποίο αρκούνται απλώς και μόνον να τον  ευτελίζουν, δίχως να ανταποκρίνονται ως όφειλαν επάξια σε αυτόν .
Τα δύσκολα λόγια που κρύβουν πικρές αλήθειες συνήθως πονάνε. Όποιος δυσανασχέτησε  μέσα του  για αυτά που είπα, καλύτερα ας προβληματιστεί.
Κανείς δεν είναι καλύτερος από τον άλλο. Βρισκόμαστε στο στάδιο του “μη χείρον βέλτιστον”, διασκεδάζοντας τις ελλείψεις μας μέσα από οπαδοποιήσεις, κομματικών κατασκευών που προπαρασκευάζουν το κλίμα των μελλοντικών εκλογών.
Κανείς , ούτε το θύμα, ούτε ο θύτης, είναι άμοιροι ευθυνών.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να οδηγηθούμε στην σημερινή κατάντια.
Ηρωποίηση δεν αρμόζει σε κανέναν, ούτε και έπαινος
Ούτε μεταθέσεις ευθυνών σε ξένους παράγοντες χωρούν. Αυτοί – ακόμα κι αν δεχτούμε πως είναι έτσι – την δουλειά τους κάνουν και την κάνουν προς όφελος της δικής τους πατρίδας.
 Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αντιστεκόμαστε στις τυχόν πιέσεις τους όταν αυτές είναι επιβλαβείς για την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και των αξιών της δικής μας Πατρίδας .
Αξιοκατάκριτοι είμαστε μόνον εμείς!
Ελάχιστα με αφορά εάν γίναμε περίγελος κι αντικείμενο σχολιασμού στον ξένο τύπο.
Οι μόνοι αρμόδιοι  που πρέπει να ορίζουμε τις καταστάσεις που συνδέονται ακραιφνώς με την Πατρίδα μας , είμαστε μόνον εμείς.
Καιρός να ασχοληθούμε, όχι για να κριτικάρουμε απλώς, αλλά για να διορθώσουμε τα στρεβλά.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν αρκεί ο εξωραϊσμός του “μη χείρον” , που επιχειρείται συστηματικά από κάποιους.
Το απόστημα επουδενί γίνεται να θεραπευτεί μέσω ωραιοποιήσεων του !!  Αν δεν το αντιμετωπίσεις έγκαιρα κακοφορμεί και στο τέλος κυριολεκτικά έρχεται και σκουλικιαζει, οδηγώντας σε γάγγραινα.
Τα ίδια τα γεγονότα ωθούν τον Έλληνα πολίτη σε εσωτερικές διεργασίες κι αναμοχλεύσεις, που με την σειρά τους, μέρα με την μέρα  τον εξωθούν βίαια να αναμετρηθεί με αυτά.
Μην βαυκαλιζόμαστε ότι επειδή οι διεργασίες αυτές δεν εξωτερικεύθηκαν ακόμα, δεν συντελούνται υποδόρια κι ο Έλληνας είναι καθυποταγμενος, συμβιβασμένος στην μοίρα του ή  ότι, δεν έχει επίγνωση της κατάστασης , των συνεπειών και των κινδύνων που αυτή υποκρύπτει , όντας ξεδοντιασμένος κι ανήμπορος να αντιδράσει κι έτοιμος να τον κατευθύνουν σαν το ζώο στο μαντρί.
Οι εποχές αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί!
Απλά δεν ήρθε  ακόμα η ώρα του Έλληνα .
Το ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα του,  δεν συνεπάγεται ότι δεν μέλλεται να έρθει ή ότι η ώρα αυτή θα εκδηλωθεί συμπίπτοντας με μια εκλογική διαδικασία.
Αρκεί μια σπίθα, ένα τυχαίο  γεγονός, μια σταγόνα -η τελευταία- που θα ξεχυλισει το ποτήρι,  για να βρεθούμε αντιμέτωποι με αδιανόητες σήμερα  καταστάσεις.
Και το ηφαίστειο πριν εκραγεί κι αρχίσει να ρέει από τα σωθικά του η λάβα του και να καίει τα πάντα στο διάβα της,δείχνει απόλυτα ήρεμο  και κυλά ήσυχα ήσυχα το ποταμάκι…
Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τον χρόνο της έκρηξης του.
Στο μάτι του τυφώνα επικρατεί πάντα ηλιοφάνεια και νηνεμία…
Μην παριστάνουμε πως αγνοούμε αυτές τις φυσικές εκδηλώσεις, είναι οι ίδιες ακριβώς που διέπουν και τις δικές μας, τις ανθρώπινες,  λειτουργίες κι αντιδράσεις.
Ας τα έχουν υπόψιν τους αυτά, όσοι συνεχίζουν να επικαλούνται ότι “δεν γνώριζαν, δεν ήξεραν”.
Ασυγχώρητη άγνοια, δεν δικαιολογείται!!
Οι Ωραίες Κοιμωμένες, μας τελείωσαν !!!
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα