Οι φόβοι της αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως η 25χρονη που συνελήφθη είχε και ρόλο «ταμία» στην οργάνωση

Οι φόβοι της αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα

«Αντίποινα» από ασύλληπτους ή άγνωστους συνεργούς του Επαναστατικού Αγώνα, της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών και Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με αφορμή της συλλήψεις της Πόλας Ρούπα και Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, φοβούνται τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Χάρτες, αναλυτικές σημειώσεις με παρακολουθήσεις στόχων, αλλαγή γκαράζ από αυτό του Αλίμου σε άλλο της οδού Προμπονά στη Ριζούπολη, νόμιμα αγορασμένο αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο, δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και τέσσερις χειροβομβίδες σε κρύπτη στα ντουλάπια, περισσότερα από 100.000 ευρώ μέσα στο… στρώμα της 25χρονης, γεωργικό λίπασμα, ζελατινοδυναμίτιδα, είναι μερικές από τις ενδείξεις, οι οποίες σε συνδυασμό με παλαιότερα στοιχεία, κάνει τους αρμόδιους αξιωματικούς να κάνουν λόγο για επικείμενο χτύπημα.

Ερμηνεύοντας σημειώσεις του επιχειρησιακού πίνακα της Πόλας Ρούπα και στοιχείων της έρευνας, αρχικά επιχειρούν να αποτρέψουν τέτοιο ενδεχόμενο. Πριν την σύλληψή τους, φαίνεται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, ενδεχομένως με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, με στόχο οικονομικό ή πολιτικό παράγοντα στην περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν, χωρίς προς το παρόν να έχουν παρουσιάσει στοιχεία επιβεβαίωσης, ότι και οι τρεις τρομοκρατικές επωνυμίες είχαν κοινό επιχειρησιακό βραχίονα με μικρές μεταβολές, που αποτελείτο από την Πόλα Ρούπα, την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, δύο τουλάχιστον άνδρες που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις πλαστές ταυτότητες «Ευστάθιος Τριαντόπουλος», «Ιωάννης Παπαδόπουλος», ενδεχομένως κάποιες ακόμη γυναίκες, και μερικούς ποινικούς συνεργάτες, όπως ο 37χρονος παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, που φαίνεται να ήταν και προμηθευτής οπλισμού.

Στα σπίτια της Ρούπα και Αθανασοπούλου εντοπίστηκε σημαντικό χρηματικό ποσό. Μέσα στο στρώμα της 25χρονης βρέθηκαν, περίπου 100.000 ευρώ τα οποία εξετάζεται αν προέρχονται από την λεία ληστείας τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, απ’ όπου δύο γυναίκες και ένας άνδρας είχαν αφαιρέσει 180.000 ευρώ. Σήμερα αναμένεται να ζητηθούν στοιχεία από το υποκατάστημα, προκειμένου να συγκριθούν αριθμοί χαρτονομισμάτων που είχαν αφαιρεθεί με αυτά που εντοπίστηκαν.

Στο σπίτι της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, η οποία παραδέχθηκε με κείμενό της ότι είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, είχαν βρει την πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία «ΔΗΜΑ Διονυσία» και κάποια κλειδιά που έγραφαν «γκαράζ Προμπονά», ενώ ταυτόχρονα στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολης βρήκαν σημειώσεις με οδηγίες για το πώς κατευθύνονται προς το γκαράζ της οδού Προμπονά.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατευθύνθηκαν προς την συγκεκριμένη οδό της Αθήνας και κατάφεραν να εντοπίσουν το γκαράζ. Η 25χρονη, πριν από κάποιες ημέρες, είχε δώσει προκαταβολή στον ιδιοκτήτη, επικαλέστηκε ότι ήταν κάτοικος της περιοχής, και του είχε πει πως θέλει να μεταφέρει εκεί δύο οχήματα της «οικογένειας», ενδεχομένως το ασημί Χιουντάι και το γαλάζιο Γκολφ, που εντοπίστηκαν στο γκαράζ του Αλίμου, το οποίο είχε νοικιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως η νεαρή είχε και ρόλο «ταμία» στην οργάνωση, καθώς σε «σημειωματάριο» που κρατούσε, καταγράφεται μία «λίστα εξόδων» με ενοικιάσεις, αγορές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, έξοδα κίνησης και άλλες αποδείξεις αγορών αναλώσιμων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί στοιχεία που συνδέουν την 25χρονη, με πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με κατηγορούμενους για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα