Οι Τούρκοι κατέρριψαν δυο αμερικανικά UAV στην Συρία; – Έπεσαν φλεγόμενα – «Ατύχημα» λένε οι ΗΠΑ

20/8/20 | 0 | 0 | 102 εμφανίσεις

Είτε έγινε από λανθασμένους χειρισμούς και συγκρούστηκαν μεταξύ τους είτε μια άλλη δύναμη τα έκανε να… πέσουν και η μόνες ικανές για κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περιοχή είναι οι τουρκικές που την έχουν και υπό έλεγχο.

Oι Πακιστανοί λένε πως καταρρίφθηκαν από την τουρκική αεράμυνα.

Σύμφωνα με τους Military Times που επικαλούνται  αξιωματικό από το υπουργείο Άμυνας, σημειώνουν ότι οι ΗΠΑ έχασαν τα δύο drone όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους στη βορειοδυτική Συρία.

Εικόνες των καιόμενων αεροσκαφών που έπεσαν στο έδαφος δημοσιεύτηκαν στο Twitter.

Υπήρχε μάλιστα η εικασία ότι τα αεροσκάφη  που ήταν MQ-9 Reaper – μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που χρησιμοποιούνται κυρίως ως ένοπλοι κυνηγοί-δολοφόνοι drone, αλλά και με ικανότητα παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών – είχαν καταρριφθεί από τουρκικές δυνάμεις

Ωστόσο, η πηγή από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ήταν κατηγορηματική ότι  η πτώση τους έγινε κατόπιν σύγκρουσης μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην αρχή, Τουρκμένοι ισλαμιστές διέδιδαν πως επρόκειτο για ρωσικά drone με τους… σχετικούς  πανηγυρισμούς.

Είναι πολύ πιθανό τα αμερικανικά drones να κτυπήθηκαν από λάθος εκτίμηση για την ταυτότητά τους.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/907391_oi-toyrkoi-katerripsan-dyo-amerikanika-uav-stin-syria

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας