Οι Τούρκοι γιόρτασαν την απελευθέρωση της «ελληνοκρατούμενης» Σμύρνης

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

 

Οι εορτασμοί της 99ης επετείου της απελευθέρωσης της Σμύρνης (από τους Έλληνες)  αποτελούν για άλλη μια φορά το σκηνικό μεγάλης συμμετοχής και ενθουσιασμού.

Χιλιάδες κάτοικοι της Σμύρνης συμμετείχαν στην παρέλαση της νίκης, την πρώτη εκδήλωση αυτής της σημαντικής ημέρας.

Ο μητροπολιτικός δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ, μαζί με τους κατοίκους της Σμύρνης που έφεραν μια σημαία μήκους 350 μέτρων, περπάτησαν στη διαδρομή που ο τουρκικός στρατός εισήλθε στην πόλη στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, από το μπροστινό τμήμα του αστυνομικού τμήματος Basmane έως την πλατεία Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, την 99η Πορεία Νίκης, την παράδοση της Τουρκικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Ομέρ Γιλντίζ  στον Μητροπολιτικό Δήμαρχο της Σμύρνης Τουντς Σογέρ, εκπροσωπώντας την άφιξη της 57ης Μεραρχίας από Αφιόν προς Σμύρνη.

Ξεκίνησε με πορεία, η οποία οργανώθηκε στη διαδρομή που χρησιμοποιούσε ο τουρκικός στρατός κατά την είσοδό του στη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, συνεχίστηκε από το μπροστινό τμήμα του αστυνομικού τμήματος Basmane προς την πλατεία της Δημοκρατίας.

Ο Δήμαρχος  του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Τουντς Σογέρ αναφέρθηκε στη σημασία της 9ης Σεπτεμβρίου και είπε:

«Σήμερα είναι η ημέρα κατά την οποία η αιχμαλωσία μιας χώρας τελείωσε. Και είναι η γέφυρα μεταξύ της ίδρυσης και της σωτηρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Επομένως, η Σμύρνη δεν είναι μόνο η Σμύρνη. Η 9η Σεπτεμβρίου δεν είναι μόνο η σωτηρία της Σμύρνης. Η 9η Σεπτεμβρίου είναι η απελευθέρωση μιας χώρας από τη δουλεία. Ως εκ τούτου, είναι η μεγαλύτερη γιορτή. Είμαστε πολύ περήφανοι », είπε.

sozcu.com.tr

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,629ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
17,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα