Θα φορούν και μαντίλα. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις άλλαξαν τον κανονισμό που ρυθμίζει τα υλικά ένδυσης που δίνονται στο προσωπικό τους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» της 7 Μαϊ 2022

Στο γυναικείο προσωπικό πλέον, θα δίνεται μαντίλα στο χρώμα που ταιριάζει στο ντύσιμό τους. Αντί για καπέλα, θα μοιράζονται μπερέδες στους στρατιώτες που υπηρετούν στις Χερσαίες Δυνάμεις και στη Στρκή.

Πραγματοποιήθηκε αλλαγή στον κανονισμό που ρυθμίζει τα υλικά ένδυσης που δίνονται στο προσωπικό των ΤΕΔ, για χρήση στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Με την τροποποίηση που έγινε στον Κανονισμό των ΤΕΔ, η «μαντίλα» προστέθηκε στα υλικά που δίνονται στο προσωπικό των ΤΕΔ.

Θερινό και χειμερινό

Ο προαναφερόμενος κανονισμός μετατράπηκε σε «Πρώτος Κανονισμός Πρόσληψης των ΤΕΔ, Γενικής Διοίκησης Στρκής και Διοίκησης Ακτοφυλακής» με τον κανονισμό που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Έγινε αλλαγή στο τμήμα του κανονισμού που ρυθμίζει τα υλικά πιστολιού και ένδυσης που δίνονται στο προσωπικό από την ημερομηνία του πρώτου διορισμού τους σε θέσεις αξιωματικού, υπαξιωματικού, ειδικευμένους Στρκες και ειδικευμένους υπαξκούς ή στο νέο καθεστώς. Ενώ στα καλοκαιρινά και χειμερινά ρούχα περιλαμβάνονταν καπέλα, τα οποία δίνονταν ως στολές προσωπικού με τον παλιό κανονισμό, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό αντί για καπέλα θα δίνονται μπερέδες για το προσωπικό της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων και της Γενικής Διοίκησης Στρκής.

Θα υπάρχει εγχώρια παραγωγή

Αφού δόθηκε στις γυναίκες που εργάζονται στις ΤΕΔ το δικαίωμα να φορούν «μαντίλα» εάν το επιθυμούν, με την αλλαγή του κανονισμού που έγινε το 2017, έγινε ανάλογη ρύθμιση στον κανονισμό. Τώρα η «μαντίλα» προστέθηκε στη λίστα των υλικών που θα δοθούν στο προσωπικό. Στον κανονισμό, προβλεπόταν ότι οι γυναίκες που φορούν «μαντίλα» θα λαμβάνουν μαντίλα σε χρώμα κατάλληλο για το ντύσιμο. Από την άλλη, σύμφωνα με το προσωρινό άρθρο του κανονισμού, ένα πιστόλι στρατιωτικού τύπου εγχώριας παραγωγής και ένα κουτί με σφαίρες, θα δοθεί σε υπαξιωματικούς που έχουν συμπληρώσει τους πρώτους πέντε μήνες της υπηρεσίας τους, ως ειδικευόμενοι υπαξκοί.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 7 Μαϊ 2022

Yılmaz Özdil                                                [email protected]

Βουλευτής Ümit Özdağ

Ενώ η είσοδος πεζών  Σύριων και Αφγανών στην Τουρκία είναι ελεύθερη, απαγορεύεται η πεζοπορία του βουλευτή Ümit Özdağ από τη Βουλή στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Είναι ελεύθερη η κίνηση για τους παράνομους Σύριους και Αφγανούς, που δεν έχουν καν ταυτότητα ή τόπο διαμονής, να πάνε ελεύθερα σε 81 νομούς της χώρας, ενώ στον Ümit Özdağ απαγορεύεται να περπατήσει στην Άγκυρα.

Είναι επίσης ελεύθερο για τους Σύριους, να είναι πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας, να είναι ψηφοφόροι, να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Είναι ελεύθερο για τους πρόσφυγες ιδιοκτήτες, να διαφημίζουν ένα σπίτι προς ενοικίαση στην Κωνσταντινούπολη με τη φράση: «Δεν είναι κατάλληλο για Τούρκο πελάτη».

Για παράδειγμα, ένας βουλευτής του CHP που επισκεπτόταν τους εμπόρους στην Καισάρεια, μπήκε στο κοσμηματοπωλείο Σύριου και ρώτησε: «Εσείς απασχολείτε Τούρκους εργάτες?» και πήρε την απάντηση: «Δεν απασχολώ αλλοδαπούς»… Είναι ελεύθερα για τους Σύριους καταστηματάρχες να μας αποκαλούν ξένους στην πατρίδα μας και να μην μας δίνουν δουλειά επειδή δεν είμαστε Σύριοι !!!

Είναι δωρεάν για τους Σύριους να ανοίγουν καταστήματα, να ιδρύουν εταιρείες, να ιδρύουν παζάρια που αποτελούνται μόνο από Σύριους και να λειτουργούν χωρίς φόρο, από κατασκευές μέχρι υφάσματα, από τρόφιμα μέχρι ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών μας εξήγησε ότι η μη εγγεγραμμένη απασχόληση Σύριων στα εργοστάσια και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας, είναι ελεύθερη.

Επιτρέπεται ελεύθερα στον βουλευτή του AKP να λέει: «Δεν υπάρχει φυλή όπως οι Τούρκοι», «Εάν φύγουν οι Σύριοι αδελφοί μας, η Τουρκική οικονομία θα καταρρεύσει».

Σε μια πόλη στρατηγικής σημασίας όπως το Χάταϊ, είναι ελεύθερα ο Συριακός πληθυσμός να ξεπεράσει τον τουρκικό πληθυσμό, να αγοράσει σπίτι, να αγοράσει χωράφι.

Επιτρέπεται σε φυγάδες Πακιστανούς, να σχηματίζουν συμμορίες στη μέση της Κωνσταντινούπολης, σε βαθμό που να απαγάγουν ανθρώπους υπό την απειλή όπλου και να ζητούν λύτρα.

Είναι ελεύθερος ένας φυγάς Πακιστανός που ζει στην Αττάλεια, να ποζάρει με αυτόματο όπλο και να το αναρτήσει στα social media με τη σημείωση «τζιχάντ».

Είναι ελεύθερα για τον Αφγανό βαρόνο των ναρκωτικών που εκδιώχθηκε από τη Γερμανία να εισέλθει στην Τουρκία, χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

Ο Σύριος τσαρλατάνος ​​είναι ελεύθερος να κυκλοφορεί λέγοντας «είμαι μάγος» και να κάνει ξόρκια στα μαγαζιά με λαρδί (γουρουνέλαιο) με αντάλλαγμα χρήματα.

Επιτρέπεται στους παράνομους μετανάστες να ακτινογραφούν Τουρκάλες με τα πόδια selfie τους, να τις παρενοχλούν και να τις δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διεστραμμένες εκφράσεις.

Είναι ελεύθερο για τους παράνομους μετανάστες να ζητωκραυγάζουν και να φωνάζουν συνθήματα πορνείας μπροστά στις κάμερες ασφαλείας στον δρόμο των τραβεστί.

Επιτρέπεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις να λένε ότι εκατομμύρια παράνομοι Σύριοι και Αφγανοί ξεχύνονται στην Τουρκία «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» και ότι η αποστολή παράνομων Σύριων και Αφγανών από την Τουρκία, είναι «αντίθετη με το διεθνές δίκαιο».

Έχουμε 227 μάρτυρες στη Συρία μέχρι στιγμής… Ενώ τα παιδιά μας πεθαίνουν εκεί, είναι ελεύθερα για τους Σύριους να κάνουν βόλτα τον πισινό τους, να κάνουν στις παραλίες τα διαγωνισμό της καμήλας, να καπνίζουν ναργιλέ, ενώ τα παιδιά μας πεθαίνουν εκεί.

Αλλά… Απαγορεύεται να πούμε ότι οι Σύριοι πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Αυτοί που λένε ότι οι Σύριοι πρέπει να μείνουν στην Τουρκία, είναι ανθρωπιστές.

Αυτοί που λένε ότι οι Σύριοι πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, είναι κατώτεροι από τα ζώα.

(Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ονομαζόμενος İsmail Çataklı, ισχυρίστηκε ότι οι Ümit Özdağ, Sinan Oğan και Bengi Başer, είπαν ψέματα για τον αριθμό των Σύριων στην Τουρκία και υπέβαλε μήνυση.

Ενώ…

Ο İsmail Çataklı ήταν νομάρχης του νομού Κίλις πριν γίνει υπουργός Εσωτερικών. Ακόμα και στο Κίλις, όπου ήταν νομάρχης, ο Τουρκικός πληθυσμός παρέμενε μειοψηφία αυτή τη στιγμή!)

Είναι ελεύθερα για έναν Σύριο επιχειρηματία να πληρώσει 48000 δολάρια στον γιο του βουλευτή του ΑΚΡ, για ν’ αγοράσει την κάρτα οχήματος του βουλευτή του ΑΚΡ, για να είναι απρόσβλητος από τον έλεγχο της Αστυνομίας… Έχουμε παραμελήσει την κάρτα οχήματος του βουλευτή, Ümit Özdağ , που έχει συνταγματική ασυλία, ενώ απαγορεύσαμε ακόμα και με τα πόδια κίνησή του από την πύλη της Τουρκικής βουλής, ώστε να είναι ανέγγιχτος από την Αστυνομία…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα