Οι Ταλιμπάν απειλούν την Τουρκία- έδωσαν τελεσίγραφο για απόσυρση των δυνάμεων της

15/7/21 | 0 | 0 | 182 εμφανίσεις

Η Τουρκία, η οποία προσπαθεί να αναλάβει τον έλεγχο της κατάστασης στο Αφγανιστάν, έλαβε ένα τελεσίγραφο από εκπροσώπους των Ταλιμπάν, να εγκαταλείψει αμέσως τη χώρα και εάν δεν γίνει αυτό, τότε η Άγκυρα απειλείται ότι θα υποστεί τεράστιες απώλειες.

Η Άγκυρα έχει ανακοινώσει ότι ο τουρκικός στρατός θα διατηρήσει τη στρατιωτική παρουσία της στο έδαφος του Αφγανιστάν, ωστόσο, θα ενεργεί μόνο εάν υπήρχαν συμφωνίες με τους Ταλιμπάν.

Ωστόσο, οι Ταλιμπάν δεν δέχτηκαν τέτοιες προθέσεις της Τουρκίας, ζητήθηκε, μάλιστα, από την Άγκυρα να εγκαταλείψει το έδαφος της χώρας το συντομότερο δυνατό ή να προετοιμαστεί για σοβαρές απώλειες, όπως αναφέρει το Aviapro.

Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα δεν έκανε επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά δεδομένης της σοβαρότητας των απαιτήσεων των Ταλιμπάν, εάν δεν ληφθούν κατάλληλα μέτρα άμεσα, το απαγορευμένο κίνημα του Αφγανιστάν ενδέχεται να αρχίσει να επιτίθεται στον τουρκικό στρατό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν και να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της χώρας ελέγχεται ήδη από τους Ταλιμπάν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Άγκυρα.

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο