Οι Ταλιμπάν έδωσαν τέσσερις ώρες διορία για να παραδοθεί ο Μεσούντ και οι μαχητές του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο γιος στα χνάρια του πολέμαρχου πατέρα του

Εντάσεις στο εσωτερικό μέτωπο του Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν, που ανέλαβαν τη διοίκηση στο Αφγανιστάν, προχωρούν στο Παντσίρ, το οποίο είναι μεταξύ των περιοχών που δεν μπορούν να ελέγξουν. Οι Ταλιμπάν έδωσαν 4 ώρες στον Αμρουλάχ Σάλεχ, γιο του θρυλικού πολέμαρχου Αχμάντ Σαχ Μασούντ, ο οποίος ξεκίνησε ένοπλη αντίσταση στο Παντσίρ, και τη συνοδεία του να παραδοθούν.

Οι Ταλιμπάν, που νίκησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν σε σύντομο χρονικό διάστημα και ανέλαβαν τη διοίκηση, εισήλθαν τελικά στην Καμπούλ.

Οι Ταλιμπάν προχωρούν προς την περιοχή για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στο Παντσίρ, μία από τις περιοχές όπου συνεχίζεται η αντίσταση.

Κάνοντας μια σοβαρή συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή, οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έδωσαν 4 ώρες διορία στον Αμρουλάχ Σαλίχ, γιο του θρυλικού πολέμαρχου Αχμέτ Σάχ Μεσούντ, ο οποίος ξεκίνησε ένοπλη αντίσταση για την υπεράσπιση της γενέτειράς του και στους συντρόφους του, για να παραδοθεί ο ίδιος και οι μαχητές του.

Τεράστια συσσώρευση δυνάμεων από τους Ταλιμπάν στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών!

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν de facto τη διοίκηση του Αφγανιστάν. Η οργάνωση της σαρία, η οποία εισήλθε στην πρωτεύουσα Καμπούλ, βρίσκεται στη θέση του κυβερνήτη της χώρας, αν και δεν έχει σχηματίσει ακόμη κυβέρνηση. Η αντίσταση εναντίον των Ταλιμπάν συγκεντρώνεται στην επαρχία Παντσίρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ταλιμπάν κινήθηκαν προς το Παντσίρ. Όταν οι Ταλιμπάν, περνώντας το Charikar, πλησίασαν το Παντσίρ, έδωσαν στις ομάδες των ανταρτών 4 ώρες διορία για να παραδοθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας μεγάλος αριθμός πολιτοφυλάκων και μαχητών των Ταλιμπάν έφθασαν στην περιοχή.

infognomonpolitics.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα