Οι Ρώσοι στρέφονται τώρα κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία

26/2/21 | 0 | 0 | 181 εμφανίσεις

Φεβρουάριος 24, 2021. 19:33. Ελλάδα.

Οι μονάδες του ρωσικού στρατού άφησαν το κύριο προπύργιο τους στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, την πόλη  Άιν Ίσσα, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις κουρδικές «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF) έτσι ώστε να αναγκαστούν σε ειρηνευτική συμφωνία με την κυβέρνηση της Δαμασκού …

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν στον οικισμό Τελ αλ-Σαμέν, που βρίσκεται 20 χλμ. από την Άιν Ίσσα, αφήνοντας μέρος των δυνάμεων σε τρία μόνο ισχυρά σημεία βόρεια της πόλης.

Τμήματα του ρωσικού στρατού που σταθμεύουν στην πόλη του Τελ Ταμπ (επαρχία Χασάκα) έφυγαν επίσης από την πόλη.
Οι Ρώσοι σκοπεύουν τώρα να αποσυρθούν εντελώς από τη βάση Άιν Ίσσα,  Τελ Ταμπ και Σιρρίν, όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Kurdistan 24».

Είναι πιθανό ότι με τις ενέργειές της η Ρωσία αποφάσισε να παίξει το «κουρδικό χαρτί», προσπαθώντας να επηρεάσει τις SDF, της οποίας τα στρατεύματα υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούσε να αντισταθεί στις τουρκικές δυνάμεις και τις φιλοτουρκικές παραστρατιωτικές μονάδες του Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA).

Η Μόσχα προσπαθεί επίσης να αναγκάσει τους Κούρδους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους κοντά στο Άιν Ίσσα και να παραδώσει την πόλη σε κυβερνητικές δυνάμεις.

Μια πολύ τεταμένη κατάσταση αναπτύσσεται κοντά στην Άιν Ίσσα στη Ράκα – η πόλη προσπαθεί να επιτεθεί σε μονάδες του τουρκικού στρατού οι οποίες μαζί με τις φιλοτουρκικές στρατιωτικές μονάδες του SNA, επιδιώκουν την ανατροπή της κουρδικής αυτόνομης διοίκησης.

«Репортёр»

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    11/4/21 | (0 σχόλια)
    Του Δημήτρη Τσαϊλά* Πρέπει ο Ελληνισμός να είναι έτοιμος να καταστρέψει δεκάδες τουρκικά πλοία ή εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα σε λίγες μόνο ημέρες κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης; Θα μπορούσαν αυτοί οι σαφείς αλλά φιλόδοξοι επιχειρησιακοί στόχοι να προωθήσουν την ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο