Σφαγή Ουκρανών στρατιωτών που προσπαθούσαν να διαφύγουν – Καταρρίφθηκαν δύο ακόμα ουκρανικά ελικόπτερα Mil Mi-8

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 00.20): Ρωσικοί λογαριασμοί στο Twitter, υποστηρίζουν ότι αιχμαλωτίστηκε στην Μαριούπολη κατά την μάχη του εργοστασίου Azovstal ο «τριάστερος» Αμερικανός στρατηγός Roger L.Clutier Jr, ο οποίος συντόνιζε την ουκρανική αντίσταση.

O συγκεκριμένος ήταν επικεφαλής των Αμερικανών εκπαιδευτών στο εκπαιδευτικό κέντρο του Yavoriv κοντά στο Λβιβ, το οποίο ισοπεδώθηκε από τους Ρώσους πριν τρεις εβδομάδες.

Να σημειώσουμε ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ διαψεύδουν το γεγονός. 

Εδώ εν δράσει επί ουκρανικού εδάφους:

LANDCOM Commander, Lt. Gen. Cloutier, and Acting Deputy for the Ukrainian Land Forces, Major General Oleksandr Holodniuk, visit IPSC
LANDCOM Commander, Lt. Gen. Cloutier, and Acting Deputy for the Ukrainian Land Forces, Major General Oleksandr Holodniuk, visit IPSC
LANDCOM Commander, Lt. Gen. Cloutier, and Acting Deputy for the Ukrainian Land Forces, Major General Oleksandr Holodniuk, visit IPSC

Είχαν υπάρξει πληροφορίες από αργά το βράδυ ότι είχε εγκλωβιστεί με την ομάδα του μέσα σε κτίριο του Azovstal. Μεταφέρουμε την πληροφορία με κάθε επιφύλαξη.

Αν είναι αληθινή, τότε πολλά πράγματα αλλάζουν και το επικοινωνιακό κτύπημα στην κυβέρνηση Μπάιντεν θα είναι μεγάλο. Επαναλαμβάνουμε: Αν είναι αληθινά τα όσα μεταφέρουν οι ρωσικοί λογαριασμοί.

Να σημειώσουμε ότι σε μία προηγούμενη περίπτωση που είχαν ανακοινώσει οι Ρώσοι ότι είχαν σκοτωθεί αξιωματικοί της Εθνοφρουράς του Τενεσσί σε μάχες στο Ντονμπάς, η Εθνοφρουρά του Τενεσσί το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά κάνοντας ονομαστική αναφορά στις ταυτότητές τους.

 

(Αρχικό κείμενο): Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν άλλα δυο ουκρανικά ελικόπτερα Μi-8 τα οποία προσπάθησαν να εκκενώσουν πράκτορες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και των δυνάμεων του Αζόφ από την Μαριούπολη.

“Σήμερα το πρωί έγινε ακόμη μια απόπειρα απεγκλωβισμού δυνάμεων του Τάγματος Αζόφ κοντά στην Μαριούπολη.

Δύο ελικόπτερα Mi-8 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, προσπάθησαν αυτή τη φορά να περάσουν στην πόλη κάνοντας παράκαμψη και μπαίνοντας από τη θάλασσα, χτυπήθηκαν από MANPADS, όπως και την προηγούμενη φορά.

Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα προσφέρει στον ουκρανικό στρατό ανθρωπιστικό διάδρομο. Να σταματήσει τις εχθροπραξίες, να καταθέσει οικειοθελώς τα όπλα και να εγκαταλείψει τη Μαριούπολη στη συμφωνημένη διαδρομή προς την περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο.

Η ίδια προσφορά έγινε στις 6:00 το πρωί σήμερα. Όμως, όπως και πριν, η ουκρανική πλευρά αγνόησε την πρόταση.

Δεδομένης της αδιαφορίας του Κιέβου για τη διατήρηση της ζωής των στρατιωτικών του, η Μαριούπολη θα απελευθερωθεί από τους εθνικιστές από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του Ντονέτσκ» ανέφερε οργισμένο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως έχει εγκλωβιστεί Αμερικανός ανώτατος Αξιωματικός που ηγούνταν ομάδας 30 Ουκρανών στρατιωτών, του τακτικού Στρατού

Δείτε βίντεο

Οι Ουκρανοί έκαναν ακόμη μια χερσαία απόπειρα απεγκλωβισμού από το λιμάνι της Μαριούπολης κινούμενοι προς τα δυτικά, αλλά έπεσαν σε ενέδρα των Τσετσένων και της Ρεπουμπλικανικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ με αποτέλεσμα να σφαγούν.

Από το έδαφος του λιμανιού της Μαριούπολης, αρκετές ομάδες Ουκρανών στρατιωτών και μαχητών του Αζόφ προσπάθησαν να ξεφύγουν από την πόλη μέσω του οικισμού Pokrovskoe. Πρόκειται για την δυτικότερη συνοικία της Μαριούπολης.

“Η κίνηση των Ουκρανών αντιμετωπίστηκε από πυκνά ρωσικά πυρά, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αρμάτων μάχης. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και τώρα διασκορπίστηκαν με τα πυρομαχικά να τους τελειώνουν” αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Δείτε βίντεο

 

www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/sfagi-oukranon-stratioton-pou-prospathousan-na-ksefygoun-apo-to-limani-tis-marioupolis-egklovismenos-amerikanos-aksiomatikos/