Το ‘Sana’ αναφέρει οι ισραηλινές επιθέσεις διέκοψαν τις λειτουργίες των δύο αεροδρομίων

Οκτώβριος 22, 2023. Ελλάδα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις τα ξημερώματα στα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου στη Συρία και έθεσαν εκτός λειτουργίας τους αερολιμένες. Αυτό μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA επικαλούμενο τον συριακό στρατό.

Οι εκρήξεις ρουκετών σημειώθηκαν περίπου στις 5:25 από τη Μεσόγειο Θάλασσα δυτικά της Λατάκια και από τα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Η βλάβη στους διαδρόμους προσγείωσης των δύο αεροδρομίων τα έχει καταστήσει ανενεργή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συριακός στρατός. Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας διευκρίνισε ότι οι διεθνείς πτήσεις έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας.

Το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας ανακοίνωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου ήταν εκτός λειτουργίας μετά από πυραυλικές επιθέσεις από το Ισραήλ . Τότε, ο Ισραηλινός Στρατός μίλησε για τα χτυπήματα στο συριακό έδαφος.

Αναφορές για ισραηλινά χτυπήματα στα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου στη Συρία ήρθαν επίσης στις 12 Οκτωβρίου, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ιρανού Υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στη χώρα για επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με το Sana, από την επίθεση στη Δαμασκό σκοτώθηκε ο Αμάρ Αμπού Ίσσα από το τμήμα μετεωρολογίας του διεθνούς αεροδρομίου και ένας ακόμη τραυματίστηκε.

Το Ισραήλ επιδιώκει να κόψει την ‘αερογέφυρα’ μεταξύ Ιράν και Συρίας.

The Hellenic Information Team