Οι πιο ακραίες περιπτώσεις διεθνών αστέρων που έπεσαν θύματα stalking

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο η Γουίτνεϊ Χιούστον υποδύεται την Ρέιτσελ, μία επιτυχημένη σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής που τον τελευταίο καιρό δέχεται απειλητικά γράμματα από έναν αυτοαποκαλούμενο μανιώδη θαυμαστή της. Ποιος δεν θυμάται την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του 1992 «Ο Σωματοφύλακας» με συμπρωταγωνιστή της Χιούστον τον Κέβιν Κόστνερ, να υποδύεται τον σωματοφύλακά της;

Θα έλεγε κανείς ότι το συγκεκριμένο σενάριο θα μπορούσε να έχει βγει και από την ίδια την ζωή, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που κάνουν λόγο για ψυχωτικούς και εμμονικούς θαυμαστές δημοφιλών celebrities του διεθνούς star system που έχουν πέσει θύματα stalking.

Ο άκρατος θαυμασμός, όπως έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές, μπορεί να μετατραπεί σε αρρωστημένη εμμονή και να οδηγήσει σε τρομακτικές καταστάσεις όπως εκβιασμούς, απειλές ακόμη και δολοφονίες. Ακολουθούν, λοιπόν, κάποια πολύ τρανταχτά παραδείγματα διεθνών αστέρων που έπεσαν θύμα stalking.

Σάντρα Μπούλοκ

Τον Ιούνιο του 2014 μια τρομοκρατημένη γυναίκα τηλεφωνούσε στην αστυνομία με κλάματα, κρυμμένη στην ντουλάπα του δωματίου της, καθώς δέχθηκε μια απρόσμενη «επίσκεψη» στο σπίτι της. Ο λόγος για την Σάντρα Μπούλοκ, η οποία στην προσπάθεια να ερευνήσει τους θορύβους που ακουγόταν στο σπίτι της βρέθηκε μπροστά στον 39χρονο θαυμαστή της, που είχε καταφέρει να εισβάλει στο «φρούριό» της. Κατά την σύλληψή του ο Τζόσουα Τζέιμς Κόρμπετ κρατούσε στα χέρια του μία επιστολή δύο σελίδων  για την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, ενώ το μόνο που ψέλλισε ήταν «Λυπάμαι, Σ’ αγαπώ».

Στην έρευνα που διενεργήθηκε αργότερα στο σπίτι του ανακαλύφθηκε ένα οπλοστάσιο παράνομων όπλων καθώς και μία επιστολή που είχε γράψει για την Μπούλοκ την προηγούμενη ημέρα της σύλληψής του στην οποία την αποκαλούσε σύζυγό του, ενώ ανέφερε ότι γνώριζε και τα μέτρα ασφαλείας του σπιτιού της: «Υπάρχουν δύο μεγάλες αδιαπέραστες πύλες που κανείς δεν μπορεί να ανοίξει, αλλά εσύ ελπίζω ότι μια μέρα θα τις ανοίξεις για μένα».

Ο Κορμπέτ καταδικάστηκε για την υπόθεση Μπούλοκ, όμως τον Μάιο του 2018 αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν είχε παρουσιαστεί στο δικαστήριο ως όφειλε τον προηγούμενο μήνα με σκοπό την έκθεση προόδου του αναφορικά με την αναστολή που είχε πάρει.

Τέιλορ Σουίφτ

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές ο 23χρονος εμμονικός θαυμαστής της Τέιλορ Σουίφτ επιχείρησε να εισβάλλει στο σπίτι της, μέσα σε διάστημα περίπου ενός χρόνου. Ο Ρότζερ Αλβαράντο παρενοχλούσε κατ’ εξακολούθηση την επιτυχημένη τραγουδίστρια, ενώ κατηγορήθηκε για διάρρηξη στο σπίτι της διάσημης καλλιτέχνιδας. Ο ίδιος είχε δηλώσει ένοχος τον Δεκέμβριο του 2018 και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών, την οποία δεν είχε προς το παρόν εκτίσει, μαζί με την εντολή να υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία.

Τον Φεβρουάριο του 2018 είχε συλληφθεί επίσης, καθώς είχε προσπαθήσει να σπάσει την πόρτα της με ένα φτυάρι. Μετά την τρίτη «εισβολή» τον Μάρτιο του 2019, τέθηκε υπό κράτηση κι απαγγέλθηκαν σε βάρος του οι κατηγορίες της διάρρηξης και ανυπακοής προς τη δικαιοσύνη, όπως είχε διευκρινίσει τότε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας. Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αργότερα στο περιοδικό Elle, η τραγουδίστρια σημείωνε ότι η βία είναι «ο μεγαλύτερος φόβος της», τόσο κατά τη διάρκεια των συναυλιών της όσο και στην προσωπική ζωή της.

Τζένιφερ Λόρενς

Η ηθοποιός από το Κεντάκι που έγινε γνωστή από τον ρόλο της ως η ηρωίδα Κάτνις Έβερντιν στην κινηματογραφική σειρά «Hunger Games» («Αγώνες Πείνας») και βραβεύτηκε με το Όσκαρ A’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στη ρομαντική κομεντί του 2012 «Silver Linings Playbook» («Οδηγός Αισιοδοξίας»), το 2013 βίωσε μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες στην ζωή της.

Η ζωή της Τζένιφερ Λόρενς τέθηκε σε κίνδυνο καθώς ένας εμμονικός θαυμαστής της απειλούσε την ίδια και την οικογένειά της, αφήνοντας περίπου 200 μηνύματα στον τηλεφωνητή του αδερφού της, με το ένα να απευθύνεται ανοιχτά στην αγαπημένη ηθοποιό. Συγκεκριμένα ο 23χρονος Χαν Κονγκ Ζάο είχε αναφέρει πως «με έχεις θυμώσει πολύ και όταν θυμώνω, απλά θα δεις τι μπορώ να κάνω».

Ο αδερφός της Λόρενς, Μπλέιν, ενημέρωσε αμέσως τις αρχές και η αστυνομία συνέλαβε τον νεαρό θαυμαστή της αδερφής του, οδηγώντας τον στη φυλακή. Ο ίδιος κατά την απολογία του δήλωσε πως έβλεπε την βραβευμένη ηθοποιό ως την «βιβλική μου Μαρία».

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ

Τον Νοέμβριο του 2009 ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ κέρδισε ασφαλιστικά μέτρα τριών χρόνων ενάντια σε μία θαυμάστριά του, η οποία πίστευε ότι προορίζονταν να παντρευτούν και να κυβερνούν μαζί τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα την ίδια χρονιά η φανατική θαυμάστριά του εμφανίστηκε στην κατοικία του αμερικανού σταρ της ποπ μουσικής ισχυριζόμενη ότι ήταν ο Θεός και ότι η ύπαρξή της προοριζόταν για να κυβερνήσει τον κόσμο μαζί του. Θεωρήθηκε «διανοητικά ασταθής» και τέθηκε σε ψυχιατρική κράτηση, με τον Τίμπερλεϊκ να λαμβάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από τον Τίμπερλεϊκ, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εμμονή με τον frontman των Guns N’ Roses, Αξλ Ρόουζ, ενώ είχε συλληφθεί και αρκετές φορές έξω από το σπίτι του.

Μαντόνα

Η βασίλισσα της ποπ έχει να θυμάται και αυτή μία τρομακτική κατάσταση με ψυχωτικό θαυμαστή της, η οποία έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90. Ο εμμονικός θαυμαστής της, το έσκασε από το ψυχιατρικό ίδρυμα όπου νοσηλευόταν, όταν άρχισε να την καταδιώκει ξανά. Σε μια προσπάθειά του να πηδήξει το φράχτη του σπιτιού της οι σωματοφύλακές της ποπ σταρ αναγκάστηκαν να τον πυροβολήσουν και έτσι συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι είτε θα παντρευτεί τη Μαντόνα, είτε «θα την πετσοκόψω».

Selena

Από τις πιο τραγικές ιστορίες διεθνών αστέρων που έγιναν εμμονή για κάποιον θαυμαστή τους, αυτή της τραγουδίστριας Σελίνα (Selena Selena Quintanilla-Pérez). Η Σελίνα θεωρείται μία από τις σημαντικότερες Λατίνες τραγουδίστριες της εποχής της με περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχασε την ζωή της σε ηλικία μόλις 23 ετών, δολοφονημένη από την πρόεδρο του φαν κλαμπ της Γιολάντα Σαλντίβαρ.

Οι δύο γυναίκες τον Μάρτιο του 1995 ήρθαν σε διένεξη αναφορικά με κάτι οικονομικά αρχεία που ζήτησε η τραγουδίστρια από την Σαλντίβαρ, γνωρίζοντας ότι η δεύτερη έκλεβε χρήματα από τον φαν κλαμπ της. Η Σαλντίβαρ αρνήθηκε ότι τα είχε και μετά από πίεση της Σελίνα, έβγαλε ένα όπλο από την τσάντα της και πυροβόλησε την αγαπημένη τραγουδίστρια του κοινού στο δεξί της ώμο. Λίγο αργότερα η Σελίνα έχασε την ζωή της στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί λόγω μεγάλης απώλειας αίματος.

Τζάστιν Μπίμπερ

Ένας φυλακισμένος άντρας για την δολοφονία ενός 15χρονου κοριτσιού, κατέστρωνε σχέδια με έναν παλιό συγκρατούμενό του και τον ανιψιό του, ώστε να επιτεθούν στον Μπίμπερ με ψαλίδια κήπου και να κόψουν διάφορα σημεία του σώματός του ως «αναμνηστικά». Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε δηλώσει για τον νεαρό τραγουδιστή «Είναι ένα όμορφο αγόρι, γιατί να μην πέσω στο κρεβάτι μαζί του;». Μετά την αποκάλυψη των σχεδίων τους, η αστυνομία συνέλαβε και τους δύο άλλους άντρες.

www.newsbeast.gr/weekend/arthro/5226768/oi-pio-akraies-periptoseis-diethnon-asteron-poy-epesan-thymata-stalking

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα