Οι Παλαιστίνιοι αποχαιρετούν τον… «δικό τους» Μανώλη Γλέζο

31/3/20 | 0 | 0 | 389 εμφανίσεις

Τον ήρωα της εθνικής αντίστασης και επίτιμο πολίτη της Παλαιστίνης αποχαιρέτησαν με ανακοίνωσή τους οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα

Με μια λιτή αλλά θερμή ανακοίνωση και λίγες φωτογραφίες η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος αποχαιρέτησε τον μεγάλο Μανώλη Γλέζο, υπενθυμίζοντας τη σταθερή του στήριξη στον παλαιστινιακό αγώνα για ανεξαρτησία καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε προσωπικός φίλος του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ενώ είχε ανακηρυχθεί και σε επίτιμο πολίτη της Παλαιστίνης από τον Μαχμούντ Αμπάς.

Η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας έχει ως εξής:

Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας εκφράζει τη βαθύτατη λύπη και οδύνη της για το θάνατο του μεγάλου Έλληνα αγωνιστή, και πιστού φίλου του Παλαιστινιακού λαού, Μανώλη Γλέζου.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν μια εμβληματική μορφή της Ελληνικής εθνικής αντίστασης κατά της Ναζιστικης κατοχής, και θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας και του κόσμου, για τη γενναία αντιστασιακή πράξη του, με τον σύντροφο του Λάκη Σάντα, όταν κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν προσωπικός φίλος του αείμνηστου παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, τον οποίο συνάντησε πολλές φορές στη Συρία, στο Λίβανο και στην Ελλάδα. Και ήταν πάντοτε μια γενναία φωνή υπέρ του δικαίου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν πάντα παρών σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό στην Ελλάδα, τα τελευταία σαράντα χρόνια!

Ο Μανώλης Γλέζος τιμήθηκε από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς με την ανακήρυξη του σε επίτιμο πολίτη της Παλαιστίνης.

Συμμεριζόμαστε το πένθος της Ελλάδας, κι εκφράζουμε τα ειλικρινή εγκάρδια συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του, στους φίλους και συντρόφους του, και σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Τιμή και δόξα στη μνήμη του.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

koutipandoras.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Η είδηση που δημοσιεύει το ιστολόγιο της Deutsche Welle στα ελληνικά λέει πως η Γερμανική προεδρία θέλει να εμβαθύνει το διάλογο με την Τουρκία. Ο διάλογος, γενικώς, είναι καλός. Μπορεί να λύσει προβλήματα και να εκτονώσει εντάσεις. Για την Ελλάδα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας