Οι Ούγγροι δεν εμπιστεύονται το ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο

23/1/21 | 0 | 0 | 239 εμφανίσεις

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου alkis@kalkis.eu   www.kalkis.eu

Το διεθνές γαλλικό ενημερωτικό κανάλι France 24 μετέδωσε σήμερα 22-1-2021 ρεπορτάζ της Florence La Rruyère από την Ουγγαρία όπου έφτασε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Σύμφωνα με την ρεπόρτερ, έγινε πρόσφατα στη χώρα αυτή δημοσκόπηση για το αν οι Ούγγροι θα κάνουν ή όχι το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο Sinovac το οποίο παρήγγειλε επίσης ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν και μάλιστα είχε κάνει για αυτά τα εμβόλια ευνοϊκή καμπάνια προώθησης, από την περίοδο που δοκιμάζονταν εργαστηριακά.

Η εν λόγω δημοσκόπηση έδειξε ότι μόνο το 7% των Ούγγρων εμπιστεύονται και θα κάνουν το ρωσικό εμβόλιο και μόνο το 4% το κινεζικό εμβόλιο. Οι υπόλοιποι εμπιστεύονται το εμβόλιο sfizer-biontech που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές. Βασικός λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων δεν εμπιστεύονται το ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο  είναι διότι τα διαφήμισε ο Ορμπάν. Φοβούνται δε μήπως τα χορηγήσει στους ανήμπορους γονείς τους, παρά τη θέλησή τους, που βρίσκονται στα γεροκομεία.

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (4 σχόλια)
    Όταν αγανακτισμένοι από την κακιά μας μοίρα θέλουμε να ρίξουμε τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας κάπου, λέμε ότι φταίει το Σύστημα. Το ίδιο όταν βλέπουμε να χειραγωγείται η κοινωνία και η πολιτική ζωή. Τι είναι το Σύστημα; Είναι, μάλλον, ένα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας