Οι λόγοι εξαφάνισης του Τσακαλώτου: Η κόντρα με Χουλιαράκη και οι χειρισμοί του Μαξίμου [βίντεο]

23/2/17 | 0 | 0 | 467 εμφανίσεις
ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΕUROGROUP

Με τα ερωτήματα να πληθαίνουν, για την «εξαφάνιση» του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Eurogroup, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί για τα όσα αποφασίστηκαν, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είναι ενοχλημένος από τον επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης.

Αυτό όμως είναι, όπως όλα δείχνουν η κορυφή του παγόβουνου, και το ζήτημα είναι πιο ουσιαστικό. Αφενός υπάρχει μια υποβόσκουσα σύγκρουση ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη. Ο υπουργός Οικονομικών θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να επιστρέψουν τόσο γρήγορα οι Θεσμοί στην Αθήνα, σε αντίθεση με τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος ήταν της άποψης ότι πρέπει αυτό να γίνει άμεσα, στάση που υιοθέτησε και το Μαξίμου. Ο υφέρπον ανταγωνισμός Τσακαλώτου-Χουλιαράκη κρύβει και ιδεολογικές προεκτάσεις του ζητήματος, καθώς ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει την αριστερή πτέρυγα.

Την ίδια ώρα όμως δημιουργεί πολύ σοβαρές απορίες γιατί μέσα στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί για το τι ακριβώς συμφώνησε η κυβέρνηση στο Eurogroup, δεν βγαίνει ο κ. Τσακαλώτος να το εξηγήσει.

Επιπλέον όμως, πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Τσακαλώτου αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν… ικανοποιήθηκε ιδιαίτερα όταν το Μαξίμου έσπευσε να βγάλει non paper για το Eurogroup, ενώ ο ίδιος δεν είχε κάνει δήλωση.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του μπροστά σε δημοσιογράφους, που περίμεναν να ακούσουν την τοποθέτησή του έπειτα από τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Δεν θα κάνω δήλωση. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ήδη μία ανακοίνωση που εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζετε», τους είπε το απόγευμα της Δευτέρας εξερχόμενος από το Eurogroup και έφυγε δίχως να δεχθεί ερωτήσεις.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης είναι άφαντοι μετά το Eurogroup σχολίασαν και από τη ΝΔ.

Οι αρμόδιοι υπουργοί είναι εξαφανισμένοι από την περασμένη Δευτέρα και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα, ανέφεραν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

«Το μόνο που γνωρίζουν οι πολίτες είναι η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου, μέσω ενημερωτικού σημειώματος, πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: Οι λόγοι εξαφάνισης του Τσακαλώτου: Η κόντρα με Χουλιαράκη και οι χειρισμοί του Μαξίμου [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/320907/oi-logoi-exafanisis-toy-tsakalotoy-i-kontra-me-hoyliaraki-kai-oi-heirismoi-toy-maximoy#ixzz4ZTwWVhDm

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/9/20 | (3 σχόλια)
    Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, ανεξαρτήτως της κινητοποίησης ή μη των αγανακτισμένων του Συριζα, δείχνει πως το πολιτικό σκηνικό είναι, ακόμη, ρευστό. Τα πολιτικά αισθήματα του κόσμου αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Η σημερινή πολιτική κυριαρχία του Μητσοτάκη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας