Οι Κούρδοι εξευτελίζουν την Τουρκία – Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ονόματα συλληφθέντων στελεχών της ΜΙΤ- Ανώτεροι αξιωματούχοι της MIT αποκαλύπτουν πληροφορίες για τη τριπλή δολοφονία των Κουρδισσών ακτιβιστριών στο Παρίσι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα στελέχη της ΜΙΤ, Aydın Günel (αριστερά) και Erhan Pekçetin, που έπεσαν στα χέρια των Κούρδων
Η συλλογική Προεδρεία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), που αποτελεί την ανώτατη αρχή του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, μετά από κράτηση και ανακρίσεις πέντε μηνών, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα ονόματα δυο υψηλόβαθμων στελεχών της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.
Πρόκειται για στελέχη που συνέλαβε τον Αύγουστο του 2017, στην πόλη Ράνια, στην περιφέρεια Σουλεϊμανίγια του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ).
Στην ανακοίνωση του KCK αναφέρεται ότι τα στελέχη αυτά είναι οι Erhan Pekçetin και Aydın Günel, οι οποίοι είχαν λάβει διαταγή από τον διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Τζεμίλ Μπαγίκ, εκ των συνιδρυτών του ΡΚΚ.
Οι δυο αξιωματούχοι της ΜΙΤ αυτούς τους πέντε μήνες συνεργάστηκαν με το κουρδικό κίνημα και αποκάλυψαν εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες για τις επιχειρήσεις της ΜΙΤ εναντίον στελεχών του Κουριδκού  απελευθερωτικού κινήματος
Αναφέρεται επίσης ότι η οργάνωση συνέλαβε άλλα δυο στελέχη της ΜΙΤ στο Τζίζρε, α οποία επίσης κατά την ανάκριση έδωσαν σοβαρές πληροφορίες για τον βρώμικο πόλεμο που κάνει ο Ερντογάν εναντίον του κουρδικού λαού.

—————————-
Η KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν) αποκάλυψε πληροφορίες και έγγραφα που δόθηκαν από δύο ανώτερους αξιωματούχους της ΜΙΤ που αιχμαλωτιστήκαν από τους αντάρτες.

Αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πληροφορίες για την ταυτότητα του πράκτορα της MIT που ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό των δολοφονιών των τριών Κουρδισσών ακτιβιστριών στο Παρίσι.
Οι συμπρόεδροι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της KCK ανακοίνωσαν δημοσίως τα αποτελέσματα της επιχείρησης «Επαναστατική Εκδίκηση για την μάρτυρα Sakine», κατά την οποία οι αντάρτες συνέλαβαν δύο ανώτερους υπαλλήλους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), τον Αύγουστο του 2017.

Μετά την ειδική διαταγή του Ερντογάν για την εκτέλεση και/ή τη σύλληψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων του PKK που βρίσκονται στο νότιο Κουρδιστάν (Ιράκ), η ΜΙΤ ανέλαβε δράση.

KCK: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΔΩΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΗ ΜΙΤ ΓΙΑ ΤΟ ΡΚΚ

«Ο Ερντογάν είχε τόση εμμονή με τον αγώνα για την απελευθέρωση του κουρδικού κινήματος, που άσκησε αυτή τη πίεση στη ΜΙΤ κάθε μέρα και έλεγε ότι ήταν απολύτως απαραίτητο να συλληφθούν μερικοί ηγέτες του ΡΚΚ. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον διορισμό δύο ανώτερων αξιωματούχων της ΜΙΤ, οι οποίοι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία και την εφαρμογή της γενοκτονικής πολιτικής έναντι του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος ».

KCK: Οι δύο υψηλοί ηγέτες της MIT είναι οι AYDIN ​​GUNEL και ERHAN PEKCETİN

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της KCK, το οποίο παρείχε επίσης σημαντικές πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, πρόσθεσε στη δήλωσή του:

Αφού παρατηρήσαμε τη προετοιμασία μιας επιχείρησης, οι μονάδες μας άρχισαν να παρακολουθούν τα βήματα αυτής της επιχείρησης. Τα δύο ανώτερα στελέχη της ΜΙΤ που προετοιμάζονταν για μήνες συνελήφθησαν λίγο πριν την επιχείρηση τους.

Η άμεση σχέση του Ερντογάν και του Χακάν Φιντάν με αυτούς τους δύο πράκτορες της ΜΙΤ αποδεικνύει το μέγεθος της επιχείρησης αυτής κατά της κουρδικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι για 20 χρόνια αυτοί οι δύο πράκτορες (Erhan Pekcetin και Aydin Gunel) είχαν σημαντικές θέσεις στη Τουρκία, το Κουρδιστάν και έπειτα στον κόρφο της MIT. Ο Erhan Pekçetin είναι υπεύθυνος για το στρατηγικότερο πόλο, ήτοι τις εσωτερικές αποσχιστικές δραστηριότητες και ο Aydin Gunel είναι ο υπεύθυνος για το εθνικό και διεθνές ανθρώπινο δυναμικό της MIT. Έχουν άμεση ή έμμεση γνώση των δραστηριοτήτων και των επιχειρήσεων της MIT.

Οι δύο πράκτορες της MIT που συλλήφθηκαν στο Cizre έχουν επίσης αποκαλύψει πολλές πληροφορίες

Στη δήλωσή της, η KCK υπενθύμισε ότι, σε προγενέστερη περίοδο, δύο άλλοι αξιωματούχοι της MIT είχαν συλληφθεί και είχαν μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την πολιτική στην Τουρκία.

Ο ΣΑΒΑΚΑΤΤΙΝ ΑΣΑΛ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΜΡΑΛΙ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΟ  ΠΑΡΙΣΙ

Η κυβέρνηση του AKP σχεδίαζε εκτελέσεις κατά την περίοδο της κατάπαυσης του πυρός. Διευκρινίζεται ότι «εξ ονόματος του Κράτους, ο Muhammed Dervisoglu, καθώς και ο Sabahattin Asal, υπάλληλος της MIT, πήγαν στο νησί-φυλακή του Ιμραλί». Ωστόσο, ο τελευταίος ήταν αυτός που διοργάνωσε τις δολοφονίες της 9ης Ιανουαρίου 2013. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την εμπλοκή του τουρκικού Κράτους και της ΜΙΤ στην υπόθεση αυτή. Εξάλλου, τα έγγραφα και οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης αποκαλύπτουν επίσης τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε το καθεστώς του Ερντογάν στην καταστροφή της Συρίας.

KCK: Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΧΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ MIT

Οι πράκτορες τΗς MIT κρατιούνται για πέντε μήνες από το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα με σεβασμό των καθολικών πρότυπων. Όλα τα σχέδια που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται στην Ευρώπη, Τουρκία, Ροζάβα και σε όλες τις περιοχές του Κουρδιστάν αποκαλύφθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις.

KCK: Τα σχέδια εξαφάνισης που ξεκίνησε ο Ερντογάν εναντίον των στελεχών του PKK έχουν αποτύχει

Η αποτυχία του σχεδίου επίθεσης του τουρκικού Κράτους κατά των ηγέτών του PKK αναγνωρίστηκε από την Τουρκία: «Η συνομωσία εναντίον των ηγετών του κινήματος μας και όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν αποτύχει χάρις της επιχείρησης με όνομα «Επαναστατική Εκδίκηση της μάρτυρα Sakine». Ενώ οιΤαγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και όλοι οι φασίστες συμμάχοι τους περίμεναν με μεγάλο ενθουσιασμό τη σύλληψη και τη σφαγή των στελεχών του ΡΚΚ, η σύλληψη των πρακτόρων τους κατέπνιγε τον ενθουσιασμό τους.

Λόγω της πολυπλοκότητας των επιχειρήσεων κατά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και της παράτασης της επιχείρησης  Επαναστατική  Εκδίκηση της μάρτυρα Sakine, οι κουρδικές δυνάμεις καθυστέρησαν την διάδοση των πληροφοριών.

KCK: Θα μοιράσουμε προσεχώς νέες πληροφορίες

Το εκτελεστικό συμβούλιο της KCK απευθύνθηκε επίσης στο κοινό: «Τα εγκλήματα που διέπραξε η MIT κατά των Λαών της περιοχής θα αποκαλυφθούν πολύ προσεχώς».

Η KCK καλεί τους πατριώτες, τους δημοκράτες και το κουρδικό Λαό να είναι προσεκτικοί σχετικά με το πόλεμο και ιδιαίτερα με το ψυχολογικό πόλεμο της τουρκικής κυβέρνησης που εξαπατά την κοινωνία και τους καλεί να αντιδράσουν ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις.

Μετάφραση από γαλλικάΚριστιάν Ακκυριά

rojinfo.com/

infognomon

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα