“Οι ισχυρισμοί του Ζόραν Ζάεφ ότι η Σερβία έχει εθνικιστική κυβέρνηση προκάλεσε την οργή της σερβικής ηγεσίας”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ισχυρή αντίδραση  των αξιωματούχων του Βελιγραδίου δημιούργησε η συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ, στην ‘Kurir’, όταν αποκάλεσε τον Αλεξαντάρ Βούτσιτς ως ‘εθνικιστή’, σημειώνει η σκοπιανή ‘Sitel’.

«Για πρώτη φορά τίθεται σε κίνδυνο η καριέρα του νεοεκλεγέντα προέδρου της Σερβίας, ο οποίος  παρουσιάζει τις εθνικιστικές του θέσεις», είπε ο Ζάεφ.

Η σερβική ηγεσία καταδίκασε ρητά τη δήλωση του Ζάεφ. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, εκτίμησε ότι οι φίλοι της Σερβίας δεν συμπεριφέρονται όπως ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων.

«Δεν γνωρίζω σε τι αποσκοπεί αυτή η βάναυση και προσβλητική επίθεση κατά του Αλεξαντάρ Βούτσιτς και της σερβικής κυβέρνησης, από τον διεκδικητή της πρωθυπουργίας στα Σκόπια και καταφέρετε κατά του Βελιγραδίου.

Ίσως, δεν είναι πολλά τα προβλήματα στα Σκόπια και θέλει να ανοίξει  κι άλλα με το Βελιγράδι. Γιατί ο Ζάεφ δεν επιτίθεται κατά  του Έντι Ράμα, του Χασίμ Θάτσι αλλά (επιτίθεται) κατά του Βούτσιτς; Είναι τόσο αφελής ώστε να μην γνωρίζει ότι η έννοια της Μεγάλης Αλβανίας δεν θα είναι πλήρης χωρίς τα Σκόπια;», δήλωσε ο Ντάτσιτς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στη χθεσινή συνέντευξή του στη σερβική ‘Kurir’ ο Ζάεφ δήλωσε, ακόμη,  ότι οι λαοί των Σκοπίων και της Σερβίας είναι ‘αδελφικοί λαοί’, ενώ την ίδια ημέρα το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes παρουσίασε συνέντευξή του όπου έλεγε ότι οι πολίτες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας είναι ταυτόσημοι και αδελφικοί λαοί, σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή ‘Sitel’.

(sitel.com.mk)

Ο τίτλος από το δημοσίευμα

www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα