Η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών για την “χρηματοοικονομική υποστήριξη” του ISIS! Αν άλλη χώρα ήταν σ΄ αυτή τη θέση, πιθανόν τα “βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ”, να ζέσταιναν τις μηχανές τους! Στην περίπτωση της Τουρκίας όμως υπάρχει πάντα ανοχή, γιατί το δόγμα της “πάση θυσία παραμονής της στη Δύση’, φαίνεται ότι ακόμη πείθει…

Σε έγγραφο που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ , αποκαλύπτεται ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ερευνά για τα χρηματοοικονομικά αποθέματα ηγετικών στελεχών του ISIS. Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για “διευκολύνσεις” από εταιρείες στο Ιράκ, της Σύρια και την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν “το ISIS συνέχισε να συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω εκβιασμών, δικτύων λαθρεμπορίου πετρελαίου στην ανατολική Συρία, απαγωγές για λύτρα και λεηλασίες”. Τα χρήματα διακινούνται από “εταιρείες βιτρίνες”.

Το ISIS συνέχισε επίσης να χρησιμοποιεί δίκτυα ταχυμεταφορών για να διακινούν χρήματα μεταξύ Ιράκ ,Συρίας και Τουρκίας.

Οι αναφορές στην Τουρκία είναι πολλές και είναι προφανώς παράδοξη η ανοχή που δείχνει σύσσωμη η Δύση.

Δεν είναι βεβαίως μόνο η χρηματοδότηση του ISIS . Η Τουρκία βγάζει χρήματα από το προσφυγικό-μεταναστευτικό και δεν εννοούμε μόνο τα πολλά δισεκατομμύρια που λαμβάνει από την ΕΕ. Είναι γνωστό στις ελληνικές υπηρεσίες ότι πρόσφυγες και μετανάστες που διακινούνται μέσω Τουρκίας προς την Ελλάδα, καταθέτουν το σχετικό αντίτιμο σε τουρκικές τράπεζες. Η παραοικονομία στην Τουρκία είναι τόσο ισχυρή κι αυτός είναι μάλλον ένας παράγοντας που εξηγεί τη διαρκή αναβολή της από πολλούς αναμενόμενης “κατάρρευσης” της τουρκικής οικονομίας.

https://www.militaire.gr/oi-ipa-psachnoyn-tis-quot-chrimatooikonomikes-dieykolynseis-quot-toy-isis-stin-toyrkia-eggrafo/