Οι ΗΠΑ στέλνουν τέσσερα επιπλέον HIMARS στην Ουκρανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Oι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν τέσσερα επιπλέον συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, στο πλαίσιο του τελευταίου στρατιωτικού πακέτου για την ενίσχυση του Κιέβου που αντιμετωπίζει σφοδρό σφυροκόπημα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδωσε εντολή στους στρατηγούς του να δώσουν προτεραιότητα στην καταστροφή των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των όπλων πυροβολικού της Ουκρανίας, αφού τα όπλα που προμήθευσε η Δύση χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού.

Περίπου πέντε μήνες από τότε που ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε την εντολή για την εισβολή, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας καταλαμβάνοντας το ένα πέμπτο της χώρας.

«(Θα) συνεχίσουμε να βρίσκουμε καινοτόμους τρόπους για να διατηρήσουμε τη μακροπρόθεσμη υποστήριξή μας προς τους γενναίους άνδρες και γυναίκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και θα προσαρμόσουμε τη βοήθειά μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα διαθέτει την τεχνολογία, τα πυρομαχικά και τη δύναμη πυρός για να υπερασπιστεί τον εαυτό της», δήλωσε ο Όστιν κατά την έναρξη μιας τηλεδιάσκεψης με τους συμμάχους για την Ουκρανία.

Η Δύση έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με μεγαλύτερου βεληνεκούς πυροβολικό και συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων για να βοηθήσει το Κίεβο να αντέξει παρά την υπεροχή του ρωσικού πυροβολικού σε αριθμό και πυρομαχικά.

Η Ουκρανία λέει ότι έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς πλήγματα σε 30 ρωσικές υποδομές και κόμβους εφοδιασμού, χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων τα οποία προμηθεύτηκε από τη Δύση.

Τα συστήματα HIMARS έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές και είναι πιο ακριβή από το πυροβολικό σοβιετικής εποχής που είχε η Ουκρανία στο οπλοστάσιό της.

Ο Όστιν δήλωσε ότι το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης βλήματα για συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων καθώς και πυρομαχικά πυροβολικού.

Με το τελευταίο πακέτο, ο συνολικός αριθμός των HIMARS που έχουν παραδώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία ανέρχεται σε 16.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια από την έναρξη του πολέμου, εκ των οποίων 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο μήνα.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα