ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
-Το 1922 Αγγλία και Γαλλία ώθησαν την Ελλάδα στην Μικρασιατική εκστρατεία. Με την πρώτη δυσκολία την εγκατέλειψαν. Το αποτέλεσμα γνωστό.
Μετά τον Β!ΠΠ Αγγλία και Γαλλία χάνουν τα πρωτεία. Αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ.
-Ξεκινώντας απο το Βιετνάμ, οι Αμερικανοί εμπλέκονται, υπόσχονται λαγούς με πατραχήλια στους ντόπιους και κάποια στιγμή, αφού εξέθεσαν τους συνεργάτες τους τους εγκατέλειψαν και έφυγαν.
-Το 1974 υπόσχοντα στην αθηναϊκή χούντα Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Την εξωθούν σε βλακώδη ενέργεια (πραξικόπημα κατά του Μακαρίου) και την εγκαταλείπουν αφού την ανάγκασαν να αποδεχθεί την τουρκική εισβολή.
-Το 1991 ο Σαντάμ τους ζητά άδεια να καταλάβει το Κουβέιτ. Του τη δίνουν εμμέσως και αμέσως μετά ξεκινούν εισβολή στο Ιράκ. Ούτε και εδώ καταφέρνουν να τελειώσουν τη δουλειά. Το Ιράκ, ακόμη, αιμοραγεί.
-Κατά τον μακροχρόνιο συριακό πόλεμο οι αμερικανοί για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος συνεργάζονται με τους Κούρδους. Με την πρώτη ευκαιρία, εγκαταλείπουν τους Κούρδους και τους αφήνουν, ουσιαστικά, βορά στους Τούρκους.
-Με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι Αμερικανοί εισβάλλουν στο Αφγανιστάν. Ξεκινούν έναν 20χρονο πόλεμο με μηδενικό αποτέλεσμα στην κατάληξή του. Φέρνουν τα πράγματα εκεί που ήταν πριν 20 χρόνια. Εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν αφήνοντας βορά στους Ταλιμπάν τους συνεργάτες τους.
Το εύλογο ερώτημα είναι: μπορείς να εμπιστευθεί κάποιος τους Αμερικανούς;
Και το συμπέρασμα:
Για να διασφαλίσεις την ύπαρξή σου, βασίσου στις δυνάμεις σου. Καλές οι συνεργασίες αλλά ως υποβοηθητικές. Την κύρια μάχη θα την δώσεις μόνο σου. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Την κρίσιμη στιγμή θα μείνεις μόνος.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα