Οι ΗΠΑ ενισχύουν την επιρροή των Κούρδων στην Συρία-Προς αλλαγή στρατηγικής η Άγκυρα

11/2/21 | 0 | 0 | 159 εμφανίσεις
Η αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ στη Συρία θα μπορούσε να αναγκάσει την Τουρκία να επανεξετάσει τη στρατηγική της στη σύγκρουση, ανέφερε η Arab News την Τετάρτη. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναπροσαρμόζει την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) μέσω της υποστήριξης των Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ανέφερε η Arab News.
Η αποχώρηση των ΗΠΑ πυροδότησε μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του SDF, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί απειλή για την ασφάλεια με ιστορικούς δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Η Τουρκία έχει απειλήσει επανειλημμένα να ξεκινήσει μια νέα επίθεση έναντι του SDF, και οι τουρκικές υποστηριζόμενες πολιτοφυλακές της Συρίας συνεχίζουν να συγκρούονται με την ομάδα.
Ωστόσο, η ανανεωμένη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον SDF κάνει μια νέα τουρκική επίθεση σχεδόν απίθανη, ανέφερε η Arab News. «Υπήρξαν πολλές δηλώσεις από την Τουρκία σχετικά με την πρόοδό τους στην περιοχή λόγω της τρομοκρατικής απειλής», ανέφερε ο Navvar Saban, στρατιωτικός αναλυτής από το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Omran που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη. «Είναι ξεκάθαρο ότι μια τέτοια πρόοδος δεν θα συμβεί πλέον», είπε ο Saban.
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: ahvalnews/infognomonpolitics.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Ο EastMed δεν είναι, απλώς, ένας αγωγός. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία συσπείρωσης δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως εναλλακτική πρόταση (αντίβαρο, αν θέλετε) στον τουρκικό σοβινισμό και επεκτατισμό. Έχει ως παράμετρό του και το ενεργειακό. Και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας