Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την εξαγωγή στην Ελλάδα βλημάτων cruise AGM-158A και των AGM-84 SLAM-ER που έχουν πουλήσει στη Τουρκία!

7/9/20 | 0 | 0 | 193 εμφανίσεις

Οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν άδεια εξαγωγής στα πυραυλικά συστήματα cruise αέρος-εδάφους και αέρος επιφανείας AGM-158A Joint Air to Surface Standoff Missile (JASSM) και AGM-84H/K SLAM-ER στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 Block 50/52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας.

Eίναι άκρως παράδοξη η άρνηση διότι τα πρώτα έχουν πουληθεί σε Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Πολωνία, που χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς μαχητικά F-16 με την ΠΑ, ενώ τα δεύτερα, τα βλήματα AGM-84H/K SLAM-ER, χρησιμοποιούνται εδώ και 15 χρόνια από την Τουρκία!

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το αίτημα για το βλήμα AGM-158A Joint Air to Surface Standoff Missile (JASSM) δυστυχώς ακολούθησε την απόφασης εκσυγχρονισμού των F-16 στο επίπεδο “V” και κατ’αυτό τον τρόπο «δεν κατέστη δυνατόν να πιεστεί η πλευρά των ΗΠΑ για έγκριση της άδειας εξαγωγής του».

Αφού ούτως ή άλλως είχαν κερδίσει αυτό που ήθελαν, λέμε εμείς.

Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο defencenet.gr

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/912620_oi-ipa-arnithikan-tin-exagogi-stin-ellada-vlimaton-cruise-agm-158a

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας