Οι επικίνδυνες αντικειμενικές αδυναμίες.

9/1/21 | 0 | 0 | 132 εμφανίσεις
Ανεξαρτήτως της πολιτικής που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους να σταθεί, μόνη, στα πόδια της.
Καλές οι συνεργασίες και οι συμμαχίες αλλά πάνω από όλα είναι οι εξοπλισμοί και η εκδήλωση έμπρακτης αποφασιστικότητας να χρησιμοποιηθούν. Όταν έχεις να κάνεις με μια χώρα σαν την Τουρκία και με ένα πολιτικό σύστημα σαν και αυτό του οποίου ηγείται ο Ερντογάν δεν έχεις άλλη επιλογή.
Υπάρχει, όμως, μια αντικειμενική αδυναμία η οποία πρέπει να τεθεί στο τραπέζι, να συζητηθεί και να δοθεί απάντηση: μέχρι ποίου σημείου η Ελλάδα μπορεί να παρακολουθήσει την κούρσα εξοπλισμών της Τουρκίας;
Ενώ οι εξοπλισμοί είναι αναγκαίοι οι πόροι είναι περιορισμένοι.
Η Τουρκία, με τη βοήθεια της Βρετανίας κατασκευάζει δικό της μαχητικό αεροπλάνο. Κατασκευάζει, επίσης, δική της φρεγάτα και στέλνει δορυφόρους στο διάστημα. Τηλεπικοινωνιακούς αλλά όχι, μόνο. Έχει στείλει και κατασκοπευτικούς. Έχουν κάνει φύλο και φτερό στη φωτογράφηση τη χώρα και τις αμυντικές της εγκαταστάσεις.
Η Ελλάδα που πρωταγωνίστησε με τον Hellas Sat, τον πούλησε με τον ΟΤΕ στους Γερμανούς και οι Γερμανοί στους Άραβες. (Αυτού του επιπέδου είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας).
Γυμνοί στα αγκάθια σε όλα. God bless Greee όπως θα έλεγε ο Μπάιντεν. Αλλά και όπως λένε οι αρχαίοι Έλληνες “συν Αθηνά και χείρα κίνει”.
Kiriakos Kiriakopoulos, Theologos-Persa Stefanidi και 5 ακόμη
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Category: Πολιτισμός

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/1/21 | (0 σχόλια)
    Εκ της Συντακτικής Ομάδας. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας