Οι διαδηλώσεις, ο πόλεμος κατά του $USA και το Bitcoin

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

της Ευμορφίας Δημητρακοπούλου

Ταραχές, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. “Ειρηνικοί” διαδηλωτές καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους και τα Μέσα ενημέρωσης ρίχνουν νερό στον μύλο της βίας, μετατρέποντας τους δράστες σε θύματα και τα θύματα σε δράστες. Περιέργως οι κυβερνήσεις σιωπούν, ως να τα θεωρούν φυσικό φαινόμενο. Τακτική υποχώρησης; Γιατί και μέχρι ποιου σημείου; Της μη ανατάξεως;

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τα προφανή: κοινωνική ανισορροπία εις βάρος της μεσαίας τάξεως που βρίσκεται υπό φορολογική δίωξη, δυσπρόσιτα για το μέσο εισόδημα ενοίκια που συνεχίζουν να αυξάνονται, η υποκριτική, αποτυχημένη και πανάκριβη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, οι αρνητικές συνέπειες της μαζικής μετανάστευσης και το πιο πρόσφατο η πανδημία, με όλες τις παρενέργειες της, από την αυξανόμενη ανεργία έως τις ανύπαρκτες προοπτικές επανάκαμψης ζωτικών κλάδων της οικονομίας. Όλα αυτά δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα.

Άπαντες πανηγυρίζουν με τα πακέτα δισεκατομμυρίων που θα διοχετευθούν στις ευρωπαϊκές οικονομίες και την αμερικανική, προς ενίσχυση εκείνων που έχασαν την γη κάτω απ’τα πόδια, γιατί ρέει φρεσκοτυπωμένο χρήμα. Φευ. Το ερώτημα παραμένει. Από που θα έρθουν τα χρήματα; Τα δημόσια οικονομικά όλων βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Επομένως αναμένεται συσσώρευση χρεών. Πολιτικοί και κεντρικοί τραπεζίτες συμφώνησαν ότι η λύση θα επέλθει μέσω του πληθωρισμού. Προσφορά χρήματος χωρίς να ληφθούν υπόψη οι παράπλευρες πλην τεράστιες ζημίες, όπως η πτώση της αγοραστικής δύναμης, επιδείνωση των συγκρούσεων στους δρόμους και πολιτικές (αν)ισορροπίες. Τίποτε θετικό δεν προμηνύει η πορεία εξαγοράς ομολόγων και η συγχώνευση της νομισματικής με την δημοσιονομική πολιτική, παρά ενέσεις βραχυπρόθεσμης επιβίωσης. Στην πραγματικότητα ο οικονομικός κατήφορος ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο. Μετά ήρθε ο covid και όλα φαίνονται δρομολογημένα προς το αδιέξοδο. Όταν εκτυπώνεται χρήμα για να διατηρηθεί η ευημερία, κανείς δεν αντιλαμβάνεται την απάτη. Άλλωστε, το χρήμα παραμένει χρήμα, ευρώ ή δολάρια. Σταδιακά όταν ανεβαίνουν οι τιμές τότε καταλαβαίνουν ότι πέφτει η αξία του. Όσο περισσότερο τόσο πιο άχρηστο.

Περιέργως η λύση για τα οικονομικά προβλήματα, που δημιουργήθηκαν με την κρίση και την πανδημία covid-19 έρχεται από τους πλασιέ του Bitcoin. Διάφορα κέντρα, απόλυτα ελεγχόμενα από συγκεκριμένες κυβερνήσεις πουλούν ψευδαισθήσεις. Με υπότιτλους – ψιλά γράμματα, τηλεοπτικός σταθμός δηλώνει ότι δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εκπομπής, όπου γνωστός ηθοποιός, περαστικός από μια χρηματιστηριακή εταιρεία (part-time job) πουλάει τον παράδεισο των κρυπτο-νομισμάτων, παριστάνοντας τον ειδήμονα στα οικονομικά. Με αυτή την “ιδιότητα” εν μέσω κρίσεως εκκλήθη προ 10ετίας να μιλήσει στην Ελλάδα. Μετά  έγινε αντιληπτό ότι ο παράδεισος υπάρχει μόνο σε ταραγμένους εγκεφάλους και ακατάληπτα κείμενα.

Κάποιοι περιμένουν να επωφεληθούν από το χάος. Σίγουρα δεν διακατέχονται από ανθρωπιστικές αξίες, αλλά από εξουσιαστικές αντιλήψεις. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται υποθηκεύουν το μέλλον όλων. Όταν προκαλούνται οικονομικά αδιέξοδα, ιστορικά υπάρχει μόνο μια λύση. Δυστυχώς.

Ευμορφία Δημητρακοπούλου

“Μακεδονία”

 

 

 

 

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα