Οι γείτονες της Ουκρανίας πιέζουν τον Ζελένσκι να επιδιώξει την ειρήνη καθώς εκατομμύρια προσφύγων εισρέουν στην Ευρώπη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

SEYMOUR HERSH

Substack

17 ΜΑΪΟΥ 2023

Ο Seymour Hersh, γεννήθηκε το 1937 στο Σικάγο. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ερευνητές δημοσιογράφους στον κόσμο για περισσότερο από μισό αιώνα. Βραβεύθηκε με τα βραβεία Πούλιτζερ, National Magazine Awards  (δύο φορές), George Polk Awards (πέντε  φορές), βραβείο George Orwell, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Seymour Hersh, έχει αποκαλύψει πολλές εκρηκτικές υποθέσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εγκλήματα πολέμου από τον στρατό των ΗΠΑ,  πολιτικά σκάνδαλα υψηλού προφίλ και βρώμικες επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών. Η αποκάλυψη της σφαγής στο My Lai από τα αμερικανικά στρατεύματα στο Βιετνάμ του χάρισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1970. Άλλες αξιοσημείωτες έρευνες του Hersh περιλαμβάνουν το σκάνδαλο Watergate για τους New York Times, την παράνομη δράση της CIA στο εσωτερικό της χώρας (Operation Chaos), και την αποκάλυψη των βασανιστηρίων κρατουμένων από τον αμερικανικό στρατό στη φυλακή Abu Ghraib στο Ιράκ (2004), για την οποία έλαβε το διάσημο Βραβείο George Polk.

  • •••••••••••

«Το περασμένο Σάββατο η Washington Post δημοσίευσε μια αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δείχνουν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, που εργαζόταν πίσω από την πλάτη του Λευκού Οίκου Μπάιντεν, πίεσε σκληρά νωρίτερα φέτος για μια εκτεταμένη σειρά πυραυλικών επιθέσεων εντός της Ρωσίας. Τα έγγραφα ήταν μέρος μιας μεγάλης συλλογής απόρρητου υλικού που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο από έναν στρατευμένο στην Πολεμική Αεροπορία που βρίσκεται τώρα υπό κράτηση.

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν, που του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, είπε ότι «ο Ζελένσκι ποτέ δεν παραβίασε τη δέσμευσή του να μην χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει στο εσωτερικό της Ρωσίας». Κατά την άποψη του Λευκού Οίκου, ο Ζελένσκι δεν μπορεί να κάνει κακό.

Η επιθυμία του Ζελένσκι να μεταφέρει τον πόλεμο στη Ρωσία μπορεί να μην είναι ξεκάθαρη στον πρόεδρο και στους ανώτερους προεδρικούς συμβούλους εξωτερικής πολιτικής στον Λευκό Οίκο, αλλά είναι ξεκάθαρη σ’ εκείνα τα μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που οι πληροφορίες και τις εκτιμήσεις παρεμποδίστηκαν να φθάσουν στο Οβάλ Γραφείο.

Εν τω μεταξύ, η σφαγή στην πόλη Μπαχμούτ συνεχίζεται. Είναι μια ηλιθιότητα, παρόμοια, αν όχι σε αριθμούς, με τη σφαγή στο Βερντέν και στο Σομ κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι άνδρες –-στη Μόσχα, το Κίεβο και την Ουάσιγκτον– που είναι υπεύθυνοι για τον σημερινό πόλεμο δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον ακόμη και για προσωρινές συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προοίμιο για κάτι μόνιμο. Η συζήτηση που γίνεται τώρα, αφορά μόνο τις πιθανότητες μιας επίθεσης αργά την άνοιξη ή το καλοκαίρι από οποιοδήποτε μέρος.

Αλλά όπως κάποιοι στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών γνωρίζουν και έχουν αναφέρει κρυφά, μαγειρεύεται κάτι άλλο, με υποκίνηση κυβερνητικών αξιωματούχων σε διάφορα επίπεδα στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Τσεχία και τη Λετονία. Αυτές οι χώρες είναι όλες σύμμαχοι της Ουκρανίας και δηλωμένοι εχθροί του Βλαντιμίρ Πούτιν. [αλλά πιέζονται από το κύμα των πλέον των 5 εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων που έχουν εισρεύσει στην Ευρώπη].

Επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι η Πολωνία, που η ηγεσία της δεν φοβάται πλέον τον ρωσικό στρατό επειδή η απόδοσή της στην Ουκρανία έχει κάνει να ξεθωριάσει η λάμψη της επιτυχίας της στο Στάλινγκραντ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η ομάδα παρασκηνιακά  παροτρύνει τον Ζελένσκι να βρει έναν τρόπο να τερματίσει τον πόλεμο –ακόμη εάν χρειαστεί να παραιτηθεί ο ίδιος– για να επιτρέψει να ξεκινήσει η διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας του. Ο Ζελένσκι είναι αμετακίνητος, αλλά αρχίζει να χάνει την υποστήριξη των γειτόνων του, σύμφωνα με υποκλοπές και άλλα στοιχεία που διαθέτει η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA)».

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα