Οι Αρμένιοι αμύνονται για να μην αποκοπεί το Στεπανάκερτ – Απώλειες και υποχώρηση των Αζέρων   

7/11/20 | 0 | 0 | 165 εμφανίσεις

Στις 31 Οκτωβρίου, ομάδες σαμποτέρ από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να συσσωρεύονται στα ύψη νότια του χωριού Karintak, που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου κοντά στην πόλη Shusha, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο κλοιός γύρω από την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής σφίγγει αλλά οι αρμενικές δυνάμεις δίνουν αγώνα σε μια προσπάθεια ανακοπής της πρέλασης που σε αυτή την περίοδο έχει επιβραδυνθεί. 

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν επανειλημμένα να εισέλθουν στο Karintak, αλλά έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες -όπως μεταδίδει το AlmasdarΝews- αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Το πρωί, άλλαξαν την τακτική τους και αφού υπέστησαν ένα χτύπημα από το χωριό Karintak λίγα χιλιόμετρα προς τα νότια, προσπάθησαν να κόψουν το δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Στεπανάκερτ με το Goris.

Προς το παρόν, ο δρόμος έχει αποκλειστεί και από τις δύο πλευρές από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, αλλά οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Άμυνας του Αρτσάκ (όπως ονομάζει η Αρμενία το Ναγκόρνο Καραμπάχ) εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, διεξάγοντας μια επιχείρηση για να καταστρέψουν τους σαμποτέρ.

Το ίδιο το χωριό Karintak υπέστη επανειλημμένα επιθέσεις από το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βομβών διασποράς.

Η πόλη της Σούσα βρίσκεται επίσης υπό συνεχή βομβαρδισμό από τις 3 π.μ. Το πυροβολικό του Στρατού του Αρτσάκ ανταποδίδουν τα πυρά.

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/932020_oi-armenioi-amynontai-gia-na-min-apokopei-stepanakert

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (2 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας