Οι Αμερικανοί στέλνουν νέες αποστολές στρατιωτικού υλικού στους Κούρδους Συρίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος υποστηρίζει την οργάνωση YPG στη Συρία, χθες πραγματοποίησε μια νέα στρατιωτική αποστολή 70 φορτηγών μέσω της πύλης αλ Ουαλίντ στα σύνορα Ιράκ-Συρίας, γράφουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Το στρατιωτικό κομβόι που αποτελούνταν από 12 θωρακισμένα οχήματα, φορτηγά με καλύμματα, φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα και πολλά πετρελαιοφόρα κατευθύνθηκαν στις βάσεις και τα στρατιωτικά σημεία που ανήκουν στις αμερικανικές δυνάμεις στις επαρχίες Χασάκα, Ράκα, Ντέιρ εζ Ζορ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αποστείλει τουλάχιστον 300 φορτηγά σε πέντε αυτοκινητοπομπές στην περιοχή τις τελευταίες 2 εβδομάδες μέσω του Ιράκ μετά από μια παύση 2 μηνών.

Όλες οι αποστολές περιλαμβάνουν στρατιωτικές προμήθειες και πυρομαχικά καθώς και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι αμερικανικές ενισχύσεις έγιναν εντατικότερες μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία τον Οκτώβριο του 2019. Οι Αμερικανοί έδωσαν προτεραιότητα στην ενίσχυση της παρουσίας τους γύρω από πετρελαιοπηγές ενώ άρχισαν να εκκενώνουν τις θέσεις τους από τη ζώνη επιχειρήσεων.

Τα τούρκικα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί διατηρούν και ενισχύουν 11 βάσεις στις τρεις περιοχές που αναφέρθηκαν.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα