Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν την Τουρκία για έναρξη της επιχείρησης στη Ράκα

5/6/17 | 0 | 0 | 606 εμφανίσεις

«Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για έναρξη της επίθεσης στη Ράκα»

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν την Τουρκία για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων για την απελευθέρωση της πόλης Ράκα της Συρίας, η οποία βρίσκεται στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘Ισλαμικού κράτους’, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα το regnum.ru αυτό δήλωσε σήμερα, 4 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκα άρχισε τη νύχτα της 3ης Ιουνίου. Ωστόσο, ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η Τουρκία απορρίπτει τις μεθόδους με τις οποίες οι ΗΠΑ αποφάσισαν την απελευθέρωση της Ράκα από το ‘ισλαμικό κράτος’.«Έχουμε επανειλημμένα, σε διάφορα επίπεδα, φέρει στην προσοχή της αμερικανικής κυβέρνησης την ανησυχία μας για τις δραστηριότητες που σχεδιάζονται στη Ράκα. Η απάντηση της Ουάσιγκτον ήταν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή και είναι αναγκασμένοι να συνεργασθούν με τους τρομοκράτες του (κόμματος των Κούρδων της Συρίας) PYD και το YPG (Μονάδες Λαϊκής Προστασίας- οι οποίες στην Τουρκία θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε στην Άγκυρα ότι οι επαφές και η συνεργασία με τους Κούρδους δεν θα είναι μακροχρόνια, αλλά είναι μια ‘τακτική συνεργασίας’.

Το ρωσικό δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η Τουρκία στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκα.
(regnum.ru)

The Hellenic Information Team

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας