Οι ακροδεξιοί κήνσορες του αντισυστημισμού ροκανίζουν τα ευρώ μας, σε διαφημιστικό υλικό, μπουκάλια κρασί μποζολέ και σε ανύπαρκτους βοηθούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]  www.kalkis.eu

Δεν είναι η 1η φορά που οι υποτιθέμενοι ακροδεξιοί ανατροπείς του «φαύλου» ευρωπαϊκού συστήματος που ενισχύει τους έχοντες και τις ελίτ, όπως π.χ. ο Μακρόν, συλλαμβάνονται να καταχρώνται μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο τους φόρους μας. Βλέπε σχετικό άρθρο μου στις Ανιχνεύσεις την 1η Ιουνίου 2019 : http://www.anixneuseis.gr/?p=190680

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Mediapart μια νέα παρόμοια κατραπακιά :   ΕΔΩ

Τι λέει ;

«Δημόσιο χρήμα: έκθεση κατηγορεί τη Μαρίν Λεπέν για υπεξαίρεση, η δικαιοσύνη ενημερώνεται» (Argent public : un rapport accuse Marine Le Pen de détournements, la justice saisi).

Σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης OLAF που αποκάλυψε ο ιστότοπος «Mediapart», η υποψήφια της Εθνικής Συσπείρωσης για τις προεδρικές εκλογές και άλλοι τρεις πρώην ευρωβουλευτές κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν σχεδόν 620.000 ευρώ δημόσιο χρήμα από το Ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου. Η εν λόγω έκθεση της (OLAF) στάλθηκε στη γαλλική δικαιοσύνη στις 11 Μαρτίου 2022 και εμπλέκει 4 πρώην ακροδεξιούς ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένης και της ΜαρίνΛεπέν.

Σύμφωνα με τον εν λόγω διαδικτυακό ιστότοπο ειδήσεων, που δημοσιεύει αποσπάσματα από το έγγραφο, η υποψήφια της Εθνικής Συσπείρωσης (RN) κατηγορείται από την OLAF ότι υπεξαίρεσε προσωπικά σχεδόν 137.000 ευρώ δημόσιου χρήματος από το Ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου όταν ήταν ευρωβουλευτής (την περίοδο 2004- 2017). Εμπλέκονται επίσης οι Bruno Gollnisch (δεξιά μαζί με τον πατέρα της) και ο LouisAliot («σύντροφο» της Μαρί τον αναφέρει η Wekipedia), στελέχη της RN, καθώς και ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, από τον οποίο η OLAF διεκδικεί κάτι παραπάνω από 303.000 ευρώ. Όλοι έχουν  «θέσει σε κίνδυνο τη φήμη των θεσμικών οργάνων της Ένωσης» με τις «δόλιες ενέργειές τους» «που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ποινικές διαδικασίες», σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται η Mediapart. Από την πλευρά της, η εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε  ότι το σχετικό  έγγραφο είναι «υπό διερεύνηση».

Αναλυτικά, η OLAF επισημαίνει πολλά έξοδα που κρίνονται ύποπτα, όπως 23.100 ευρώ για διαφημιστικό υλικό που παραδόθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και τα οποία «φαίνεται ότι αγοράστηκαν για το συνέδριο του FN [τότε το κόμμα λεγόταν Εθνικό Μέτωπο] στη Λυών» το 2014, ή ακόμη και 4.107 ευρώ για μπουκάλια κρασί Beaujolais, τα οποία είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με το Mediapart, από τον Bruno Gollnisch κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου.

Ήδη κατηγορούμενη η Λεπέν για άλλη υπόθεση

Από την πλευρά της, η Marine Le Pen δικαιολόγησε στην OLAF τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα των εκδηλώσεων για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου ή απάντησε ότι δεν γνώριζε ορισμένα υποτιθέμενα γεγονότα. Ο δικηγόρος της ενημέρωσε επίσης τον Mediapart ότι «δεν γνωρίζει τίποτα» για τα συμπεράσματα της έκθεσης στα οποία «δεν είχε ποτέ πρόσβαση», ενώ «αφορούν την πελάτισσά του».

Η  υποψήφια της Εθνικής Συσπείρωσης έχει ήδη κατηγορηθεί από το 2018 για «κατάχρηση εμπιστοσύνης» και «υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος» στην υπόθεση των ευρωβουλευτικών βοηθών. Η έρευνα που ξεκίνησε το 2016, και η οποία βασίζεται εν μέρει σε έκθεση της OLAF, αφορά ένα πιθανό «σύστημα» που οργανώθηκε από το κόμμα και την πρόεδρό του -το οποίο αμφισβητούν- για τη χρηματοδότηση των μισθών του μόνιμου προσωπικού του από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτρέποντας τη χρηματοδότηση των ευρωβουλευτών που προορίζεται για χρήση των βοηθών τους στο κοινοβουλίου. Η σχετική ζημιά εκτιμήθηκε στα 6,8 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από αυτούς τους ακροδεξιούς κήνσορες ανατροπής του «απεχθούς» ευρωπαϊκού συστήματος περιμένει μερίδα των δεξιο-αριστερών Γάλλων ψηφοφόρων  να τους σώσει η Μαρίν Λεπέν την προσεχή Κυριακή ; Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο έχουν να πιούν «δωρεάν» πολλά μπουκάλια Beaujolais, που θα πληρώσουμε κι εμείς ως Ευρωπαίοι φορολογούμενοι αλλά και αυτοί.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα