Θυμάμαι, απο την τελευταία επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, τον Τούρκο πρόεδρο να αντιδικεί, δημοσίως, με τον Τσίπρα για τη Λωζάνη και στο τέλος, αφού δεν κατάφερε να πείσει τον- τότε- Έλληνα πρωθυπουργό για την αναθεώρησή της να κουνάει το κεφάλι με εκείνην την χαρακτηριστική κίνηση που σημαίνει “καλά, θα τα πούμε”.
Η Τουρκία, η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι αναθεωρητικές δυνάμεις. Εκδηλώνουν την αναθεωρητική τους πολιτική διαφορετικά, αναλόγως με την κουλτούρα των λαών τους. Για παράδειγμα, απο την Τουρκία δεν μπορεί να περιμένεις παρά ωμότητες, αλαζονεία, προκλήσεις, απειλή πολέμου.
Δηλαδή με απλά λόγια, πρέπει να ξεχάσουμε την καραμέλα του διεθνούς δικαίου που ίσχυε. Ή, μάλλον, να την μασάμε αλλά να μην το πιστεύουμε.
Ένα νέο δίκαιο διαμορφώνεται και δεν ξέρω κατά πόσο, εκεί κάτω στην Αθήνα, το έχουν συνειδητοποιήσει.
Το θέμα είναι, ακόμη και αν το έχουν συνειδητοποιήσει αν μπορούν και τι να κάνουν.
Όχι, μόνο, το προ κορονοιού διεθνές δίκαιο δεν ισχύει αλλά και οι συμμαχίες και συνεργασίες της χώρας είναι στον αέρα. Τίποτε δεν ισχύει παρά καλά λόγια.
Δείτε προσεκτικά τις δηλώσεις των Αμερικανών απο τις οποίες πολλοί εξάγουν πως η Ουάσιγκτον μας υποστηρίζει. Ουδέν αφελέστερον.
Και να σκεφθεί κανείς πως μόλις πριν δύο χρόνια τους παραδώσαμε τα πάντα.
Η χώρα μπαίνει σε έναν κυκεώνα που δεν είναι, μόνο, υγειονομικός, δεν είναι μόνο οικονομικός.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΣ.
Αυτά τα είπαμε αναλυτικά με τον πρέσβη ε.τ. Νίκο Κανέλλο, τον υποναύαρχο ε.α. Δημήτρη Τσαϊλά, και τον εξαιρετικό δημοσιογράφο Κώστα Μαρδά στη διαδικτυακή εκπομπή των “Ανιχνεύσεων” κάθε Κυριακή στις 12 μ.
Αλλά οι περισσότεροι δεν θα την είδατε.
Εμείς, πάντως,τα είπαμε.
Όταν συμβούν να μην κάνετε όπως με την οικονομική κρίση. “Γιατί δεν μας τα λέγατε”. Και τότε τα λέγαμε.
Δείτε την εκπομπή που ανήρτησα με θέμα “μήπως πρέπει να εγκαταλείψουμε το “ανήκομεν”;
Π.Σ.
“Όχι, μόνο, το προ κορονοιού διεθνές δίκαιο δεν ισχύει αλλά και οι συμμαχίες και συνεργασίες της χώρας είναι στον αέρα. Τίποτε δεν ισχύει παρά καλά λόγια”
Τι σχέση έχει ο κορονοϊός με το διεθνές δίκαιο και ποιο ήταν αυτό το διεθνές δίκαιο που ίσχυε προ κορονοϊού; Το διεθνές δίκαιο -ειδικά όταν έχεις να κάνεις με την Τουρκία, ή την Αλβανία, κράτη εντελώς αφερέγγυα- είναι απλώς κουβέντες. Και όταν απέναντι στα προαναφερόμενα κράτη στέκει ένα ψοφοδεές και ανυπόληπτο, όπως η Ελλάδα, ασφαλώς το διεθνές δίκαιο είναι … για να ‘χαμε να λέμε.
Η Ελλάδα είναι ένα κράτος ανυπόληπτο, όπως είπα, γι αυτό δεν το σέβεται και δεν το φοβάται κανείς και κανείς δεν το λαμβάνει υπ’ όψιν του. Δεν έχει συμμμάχους, παρά μονάχα αφεντικά, που συνεχώς το “πουλάνε” έναντι τής Τουρκίας και όχι μόνο. Οι δε εχθροί γνωρίζουν τον ξεπεσμό του, επιχαίρουν και τον εκμεταλλεύονται δεόντως. Σ’ αυτό δεν φταίνε ασφαλώς οι άλλοι, αλλά εμείς που αφήσαμε την μεταπολίτευση να μάς καταντήσει σ’ αυτά τα χάλια. Τώρα, δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς κολλά ο κορονοϊός…
Θα αποκαλύψει σαφέστερα αυτά που λέτε και άλλα. Είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης
Μπορεί να είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης, όπως γράφετε, για κάποια άλλα πράγματα, τα οποία αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να προσδιορίσω, όμως για το (ανύπαρκτο, ή τύποις υπάρχον) Διεθνές Δίκαιο και την ενδοτικότητα και ανυποληψία τής χώρας μας, δεν θ’ αλλάξει απολύτως τίποτε.
Κάθε κανόνας Δικαίου ισχύει μέχρι να καταργηθεί ,αλλά όσο ισχύει όλοι τον επικαλούνται και βάσει αυτού οι τυχόν παραβάτες τιμωρούνται .
Φυσικά δεν τιμωρούνται όλοι και δεν εφαρμόζεται πάντοτε και σε όλους .
Για το Διεθνές Δίκαιο -επιπλέον- (όλοι το γνωρίζουν) ότι, δεν υπάρχουν όργανα να το επιβάλουν και ότι ο πόλεμος -ανέκαθεν- δημιουργεί νέο Δίκαιο ,εφόσον δεν συνασπισθούν όλα τα συμμαχικά κράτη να αντιμετωπίσουν ΑΜΕΣΩΣ τον παραβάτη του διεθνούς Δικαίου (Χίτλερ κλπ), τον περιμένουν όμως στην Χάγη ,όπως τους πολέμαρχους της Σερβίας το 1998/99.
Εν τω μεταξύ όπως υπάρχουν ”νταήδες”-και πολλοί μάλιστα- στην καθημερινότητα έτσι υπάρχουν και νταήδες στην Διεθνή πραγματικότητα ,που λειτουργεί κυρίως με οικονομικογεωπολιτικά συμφέροντα .
Εμείς -ε… εμείς μπλέξαμε με κακό γείτονα ,που μπορεί όμως ”να φάει το κεφάλι του”στο τέλος ,όπως πρόσφατα στις Καστανιές και τώρα ”που πήραμε τ’απάνω μας με τον κορωνοιό.
Δεν τον πολεμήσαμε μέχρι τώρα ,αλλά δεν χάσαμε-αν εξαιρέσουμε τα Ίμια το 1996- άλλο κυριαρχικό δικαίωμα και εθνικό συμφέρον μας .
Κανένας δεν μπορεί να ”βουλώσει το στόμα” κανενός ”νταή” ,όπως δεν μπορεί να βουλώσει και το στόμα του σκυλιού που γαυγίζει .
Πρέπει όμως να ετοιμαζόμαστε -εδώ όντως έχουμε πρόβλημα με την κοινωνική και εθνική συνοχή μας τα τελευταία πολλά,πολλά χρόνια- να αμυνθούμε και να αποφύγουμε ”τις δαγκωματιές” και με πόλεμο και όχι ,όπως μας συνιστούν οι διεθνιστές αριστεροί-και όχι μόνον – κάτι που δεν δείξαμε όταν ”αμαχητί” παραδώσαμε το όνομα και πόσα άλλα στα Σκόπια το 2018/19 και μάλιστα χωρίς ούτε ένα αντάλλαγμα έναντι της Τουρκίας.
Εμείς φταίμε ,ή, η παρέα του ΤσιπροΣύριζα με μερικούς άλλους ”ρεαλιστές” πολιτικούς ,που ουσιαστικά ήταν αναθεωρητές πολιτικοί;;;.
Στην Νυρεμβέργη δικάστηκε η Γερμανία (για πρώτη φορά στην Ιστορία γίνεται κάτι τέτοιο) για εγκλήματα πολέμου. Όμως, δεν δικάστηκαν οι … δικαστές:
α) Άγγλοι-Αμερικανοί για τον εγκληματικό βομβαρδισμό τής Δρέσδης, πόλης ανωχύρωτης, στην οποία είχαν μεταφερθεί γυναικόπαιδα, τραυματίες, άρρωστοι και γέροι, γι αυτό είχε και τόσα θύματα (200-250000). Χρησιμοποιήθηκαν εμπρηστικές βόμβες ναπάλμ, ρητώς απαγορευμένες από τις Συνθήκη τής Γενεύης και όλα αυτά την 12-13/2/1945, ήτοι μόλις τρεις μήνες πριν την παράδοση του Ράιχ.
β) Σοβιετικοί, για την εισβολή και μακελειό τού Βερολίνου 1954 και τής Βουδαπέστης 1956, όπου πάτησαν εν ψυχρώ τον κόσμο με τα άρματα μάχης.
γ) Άγγλοι για τον απαγχονισμό ανηλίκων στην Κύπρο.
δ) Γάλλοι για το όργιο αίματος και βασανιστηρίων στην Αλγερία, δεκαετία τού ’50.
Ποιος ήταν λοιπόν ο παραβάτης τού ΔΔ και ποιος ο δικαιούμενος να κρίνει; Απλώς, οι μεν ήσαν νικητές, ενώ οι άλλοι (Γερμανοί) ηττημένοι.
Το ίδιο συνέβη και με την πρώην Γιουγκοσλαβία. Έκατσαν στο σκαμνί αυτούς, που παλικαρίσια πολέμησαν για την πατρίδα των, αλλά πήγαν κόντρα στα συμφέροντα Ευρώπης και ΗΠΑ, ενώ οι εγκληματίες τού UCK, με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό του, Θάτσι, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά ο τελευταίος έγινε και πρόεδρος τού Κοσόβου. Η Χάγη είναι άλλη μία αναίσχυντη επίδειξη δυνάμεως των ισχυρών, που προειδοποιεί τούς αδυνάμους να μην τολμήσουν να πάνε κόντρα στο συμφέρον των.
Για την πληρότητα των εγκλημάτων των “δικαστών”, ξέχασα τούς Αμερικανούς στο Βιετνάμ και αργότερα στο Ιράκ. Αμπού Γκράιμπ και Γκουανταναμο θα παραμείνουν στην Ιστορία, για να δείχνουν ποιοι τσαρλατάνοι δίκασαν Γερμανούς στην Νυρεμβέργη και Ιάπωνες στο Τόκιο.
Οπότε μας συμφέρει να υπάρχει και να επικαλούμεθα το Διεθνές Δίκαιο και ας μη εφαρμόζεται παντού και πάντοτε ,αλλά και κανένας δεν γνωρίζει -εφόσον ισχύει -αν εφαρμοσθεί σαυτόν ,κάτι που ισχύει και στο εσωτερικό μας δίκαιο ,που το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι το παραβαίνουν και ακούν στα Δικαστήρια το κλασικό ”άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται”.
Όσο για την Γιουγκοσλαβία του πατριώτη Μιλόσεβιτς -την οποίαν με την ”δημοκρατική” κυβέρνηση του ΣημιτοΠΑΣΟΚ την πολεμούσαμε και εμείς-και που διαλύθηκε και 20 χρόνια τώρα παρακαλεί για ΝΑΤΟ και Ευρωπαική Ένωση , ας την λαμβάνει υπόψη της και η Ερντογανική Τουρκία ,εφόσον αποφασίσει να ”μπει στο φρενοκομείο” .
Το Κουρδικό κράτος θα ”γεννηθεί” ύστερα από πόλεμο.
Υ.Γ Με ”στενοχωρεί” που κανένας συνανιχνευτής δεν σχολιάζει τον δειλό-αν μη τι άλλο-ΤσιρποΣύριζα ,που μας ”φόρτωσε” την Συμφωνία των Πρεσπών, δίχως εξασφάλιση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενός ”χαλινού ”στον κ.Ερντογάν και θέλει και να τον χειροκροτούν ακόμη όλοι οι Έλληνες ,επειδή βρέθηκαν 32,5% που τον ξαναψήφισαν στις εκλογές του 2019.
Τόσο εύκολα ξεχνάμε όσους έβλαψαν τα καθόλου εθνικά μας συμφέροντα;;;.
Μα … το μόνο που κάνομε, ως κράτος ψοφοδεές, είναι να επικαλούμεθα το ΔΔ και βλέπομε πόσο μάς ωφελεί στην περίπτωση ειδικά τής Τουρκίας. Σύμφωνα με το ΔΔ, το Πρωτόκολλο τής Κερκύρας 2014, με το οποίο αναγνωρίζεται η αυτονομία τής Β. Ηπείρου και το οποίο ουδέποτε εφηρμόσθη, είναι πάντα ενεργό. Γιατί δεν ζητούμε από τον ΟΗΕ την ενεργοποίησή του, αντί να γλείφομε τούς Αλβανούς; Αυτό θα είχε νόημα.
Οι Τούρκοι ίσως δικαστούν για εγκλήματα, αν ποτέ ηττηθούν σε πόλεμο. Μέχρι τότε θα παρανομούν, όπως κάνουν εδώ κι 100 χρόνια με τις γενοκτονίες και δεν θα τρέχει τίποτε.
Το θέμα τής Γιουγκοσλαβίας είναι βαθύτερο και ένα απ’ αυτά που θα μένει αιώνιο στίγμα στην λεγομένη ΕΕ και προπαντός την Γερμανία, που υπήρξε ο αρχιτέκτων τής διαλύσεως τού κράτους αυτού και των δεινών που επακολούθησαν. Ο Σημίτης ήταν στην φάση τής Σερβίας. Στην πρώτη φάση, στην διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας, ήταν κυβέρνηση Μητσοτάκη με ΥπΕξ Σαμαρά. Εμένα, περιττό να το επαναλαμβάνω, μού είναι εντελώς αδιάφορο ποιο κόμμα ήταν πότε. Δεν ασχολούμαι μ’ αυτές τις ελεεινές συμμορίες. Η αθλιότητα τής Ευρώπης μ’ ενδιαφέρει, που κάλεσε και επέτρεψε στους Αμερικανούς να βομβαρδίσουν ευρωπαϊκό έδαφος για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ. Μεγίστη αθλιότητα, που ίσως ηγέτες σαν τον Ντε Γκώλ και τον Αντενάουερ δεν θα είχαν επιτρέψει ποτέ.
Δεν μνημονεύουμε πολιτικά κόμματα,αλλά Έλληνες πρωθυπουργούς ,ένας εκ των οποίων για το θέμα της Αλβανίας είναι και ο Ελευθέριος Βενιζέλος ,που νομίζω πως πρώτος ”ξέχασε” το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.
Αναφέρουμε τον κ.Σημίτη γιατί συμπολέμησε-με αντίθετο το 98% του ελληνικού λαού – για την εξόντωση του Μιλόσεβιτς ,με τον οποίον,όπως ”ακούστηκε”τον Φεβρουάριο του 1993-κατά την συνάντησή τους στον Αστέρα της Βουλιαγμένης- ο Κων/νος Μητσοτάκης ήθελαν ”να χάψουν” το δείγμα του κράτους των Σκοπίων και να έχουν κοινά σύνορα και γιαυτό ίσως να επέσπευσε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Σεπτέμβριο του 1993 και την απώλεια των εκλογών από τον βαρέως ασθενούντα Ανδρέα. Άμα τα ζήσεις τα θυμάσαι ”τα ατιμα” τα γεγονότα.
Όσο για τους στην κυριολεξία Ευρωπαίους ηγέτες Ντε Γκώλ και Αντενάουερ δεν είναι τυχαίο ότι αμφότεροι ήσαν Δεξιοί και φίλοι του δικού μας πραγματικού ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή ,το καμάρι της Ελλάδος μας.
Δεν θα βρεθεί και κανένας να σχολιάσει το υστερόγραφο του προηγούμενου σχολίου μου;;;.
“Δεν μνημονεύουμε πολιτικά κόμματα,αλλά Έλληνες πρωθυπουργούς ,ένας εκ των οποίων για το θέμα της Αλβανίας είναι και ο Ελευθέριος Βενιζέλος ,που νομίζω πως πρώτος ”ξέχασε” το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”
Τι σχέση έχει τώρα αυτό μ’ αυτό που έγραψα εγώ; Εντελώς ξεκάρφωτο και άσχετο. Ο Βενιζέλος πέθανε το 1936 και σήμερα έχομε 2020. Το τι έκανε αυτός μού είναι αδιάφορο και είναι άνευ σημασίας για το τι θα μπορούσαμε να κάνομε εμείς σήμερα. Το ερώτημά μου είναι γιατί δεν ζητούμε ενεργοποίηση τού Πρωτοκόλλου, αντί να στηρίζομε την ευρωπαϊκή προοπτική ενός ναρκωκράτους, το οποίο εξοντώνει τον ελληνικό πληθυσμό τής Β. Ηπείρου; Σού είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις τι γράφω;
Δεν είχε μόνο αυτή την φράση το σχόλιο μου και δεν πρέπει να ξεχνιούνται οι υπογραφείσες Συμφωνίες και παραλείψεις των πρωθυπουργών μας-έστω το 1914-.
Στην γρήγορη λήθη-κοντή μνήμη την λέμε- των Ελλήνων πόνταραν και οι κ.κ.Τσίπρας και Κοτζιάς, όταν υπέγραφαν την Συμφωνία των Πρεσπών ,που και εσείς την κατακρίνατε.
Τα λάθη ανθρώπινα ,αρκεί να ομολογούνται.