Ξεπέρασε κάθε όριο η Ρωσική Εκκλησία: Αποκάλεσαν «κλέφτη» τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Βαρθολομαίου στην Ουκρανία και η Ρωσική Εκκλησία τον κατηγόρησε αυτή τη φορά ως κλέφτη, ξεπερνώντας κάθε όριο προπαγάνδας.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα Εκκλησία και Κόσμος στην τηλεόραση Rossiya τόνισε:

“Σε σχέση με αυτήν την επίσκεψη, θα ήθελα να θυμηθώ τα λόγια από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη: Όποιος δεν μπαίνει στην αυλή των προβάτων από την πόρτα, αλλά ανεβαίνει από αυτήν, είναι κλέφτης και ληστής, και όποιος μπαίνει από την πόρτα είναι βοσκός για πρόβατα”.

Όπως είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήρθε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των Ορθοδόξων πιστών δεν τον αναγνωρίζουν ως εφημέριό τους και έπρεπε κυριολεκτικά να περάσει από την πίσω πόρτα της Verkhovna Rada, επειδή η κύρια είσοδος ήταν γεμάτη από πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του.
“Αυτή η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση των Κρατικών Αρχών και μετά από πρόσκληση σχισματικών, αλλά η πλειοψηφία των Ορθοδόξων πιστών όχι μόνο αγνόησε αυτήν την επίσκεψη, αλλά έδειξε σαφώς ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είναι ποιμένας γι’ αυτούς”.

Ο κ. Ιλαρίων αναφέρθηκε και στην “κανονική Εκκλησία”: «προσπαθώντας να περάσει την ευχή, έρχεται σε μια ομάδα σχισματικών και λέει: εδώ είναι μια πραγματική Εκκλησία, και υπάρχουν μόνο μερικοί τίτλοι επισκόπων». Ως αποτέλεσμα, η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που έχει περισσότερες από 12 χιλιάδες ενορίες, περισσότερα από 250 μοναστήρια, περισσότερους από εκατό επισκόπους και εκατομμύρια πιστούς “αγνοείται απλώς από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο επειδή προσποιείται ότι δεν υπάρχει.

Αυτή είναι μια παράλογη κατάσταση και μια επαίσχυντη κατάσταση, και μόνο ένα άτομο είναι ένοχο για αυτήν την κατάσταση, αυτός είναι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος. Όπως λένε, θα τους γνωρίζετε από τους καρπούς τους … Αυτή η επαίσχυντη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία έχει γίνει μια επίδειξη σε ολόκληρο τον κόσμο των καρπών των πράξεων που διέπραξε”.

https://europost.gr/xeperase-orio-rosiki-ekklisia-apokalesan-klefti-ton-oikoymeniko-patriarchi-vartholomaio/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα