Ξεκίνησε η στρατιωτική άσκηση Defender Europe 2021 στο Δυρράχιο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σήμερα ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική άσκηση “Defender Europe 2021” του ΝΑΤΟ η οποία φέτος λαμβάνει χώρα στην Αλβανία.

Η αρχή έγινε από το λιμάνι του Δυρραχίου όπου στρατεύματα από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται ώστε να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η στρατιωτική άσκηση “Defender Europe 21” των ΗΠΑ με τη συμμετοχή 26 ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης ανάφερε ότι οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοι καθώς και οι εταίροι τους συμμετέχουν στη συγκεκριμένη άσκηση με 28.000 στρατιώτες, ενώ σκοπός αυτής της άσκησης είναι η εκπαίδευση των δυνάμεων για την άμυνα, την αποτροπή της επιθετικότητας, την αντιμετώπιση της κρίσης και κρίνεται απαραίτητο, αυτές οι δυνάμεις να μπορούν να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας. Ακόμη η άσκηση περιλαμβάνει πολλές διασυνδεδεμένες πολυεθνικές ασκήσεις.

himara.gr
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “όπου στρατεύματα από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται ώστε να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας”

    Όπως ακριβώς την εξασφάλισαν με την διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας, ήτοι βομβαρδίζοντας τούς Σέρβους το 1995 και το 1999! Ο … εγκεφαλικά νεκρός οργανισμός, υπεραμύνθηκε των … Αλβανών!

    • Γεγονός.

      Έδρασαν μονομερώς τότε, γράφοντας στα παλιά τους τα Adidas τον ΟΗΕ κλπ.

      Όμως συνέβαινε μια γενοκτονία και έβλεπαν ότι κανείς άλλος δεν υπήρχε περίπτωση να την σταματήσει.

      Θα μου πεις βέβαια, σε άλλες περιπτώσεις γιατί δεν επενέβησαν; Έλα, ντε…

      • Όχι γενοκτονία. Εθνοκάθαρση ίσως. Όταν μετά οι Αλβανοί έκαμαν σημεία και τέρατα, όχι μόνο δεν τους σταμάτησαν, αλλά εξακολουθούσαν να τους στηρίζουν κι από πάνω.

        Όλα έγιναν, επειδή η Γουγκοσλαβία, κυρίως κατ’ επιθυμίαν τής Γερμανίας, έπρεπε να διαλυθεί και οι Σέρβοι, από το 1992 μέχρι το 1995, νικούσαν στην Βοσνία. Αργότερα τους βομβάρδισαν ξανά για το Κοσσυφοπέδιο. Δίκασαν τους Σέρβους και 20 χρόνια μετά (κάλιο αργά παρά ποτέ!) θυμήθηκαν και τον εντωμεταξύ πρόεδρο τού Κοσόβου Θάτσι. Τι απέγινε με δάυτον, ούτε ξανάκουσα.

        Άστα, βρώμα και δυσωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα