Ξεκίνησε η στρατιωτική άσκηση Defender Europe 2021 στο Δυρράχιο

4/5/21 | 1 | 2 | 207 εμφανίσεις

Σήμερα ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική άσκηση “Defender Europe 2021” του ΝΑΤΟ η οποία φέτος λαμβάνει χώρα στην Αλβανία.

Η αρχή έγινε από το λιμάνι του Δυρραχίου όπου στρατεύματα από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται ώστε να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η στρατιωτική άσκηση “Defender Europe 21” των ΗΠΑ με τη συμμετοχή 26 ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης ανάφερε ότι οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοι καθώς και οι εταίροι τους συμμετέχουν στη συγκεκριμένη άσκηση με 28.000 στρατιώτες, ενώ σκοπός αυτής της άσκησης είναι η εκπαίδευση των δυνάμεων για την άμυνα, την αποτροπή της επιθετικότητας, την αντιμετώπιση της κρίσης και κρίνεται απαραίτητο, αυτές οι δυνάμεις να μπορούν να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας. Ακόμη η άσκηση περιλαμβάνει πολλές διασυνδεδεμένες πολυεθνικές ασκήσεις.

himara.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  “όπου στρατεύματα από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται ώστε να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας”

  Όπως ακριβώς την εξασφάλισαν με την διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας, ήτοι βομβαρδίζοντας τούς Σέρβους το 1995 και το 1999! Ο … εγκεφαλικά νεκρός οργανισμός, υπεραμύνθηκε των … Αλβανών!

  • 1.1
   Banned_Member says:

   Γεγονός.

   Έδρασαν μονομερώς τότε, γράφοντας στα παλιά τους τα Adidas τον ΟΗΕ κλπ.

   Όμως συνέβαινε μια γενοκτονία και έβλεπαν ότι κανείς άλλος δεν υπήρχε περίπτωση να την σταματήσει.

   Θα μου πεις βέβαια, σε άλλες περιπτώσεις γιατί δεν επενέβησαν; Έλα, ντε…

   • 1.1.1
    Επισκέπτης says:

    Όχι γενοκτονία. Εθνοκάθαρση ίσως. Όταν μετά οι Αλβανοί έκαμαν σημεία και τέρατα, όχι μόνο δεν τους σταμάτησαν, αλλά εξακολουθούσαν να τους στηρίζουν κι από πάνω.

    Όλα έγιναν, επειδή η Γουγκοσλαβία, κυρίως κατ’ επιθυμίαν τής Γερμανίας, έπρεπε να διαλυθεί και οι Σέρβοι, από το 1992 μέχρι το 1995, νικούσαν στην Βοσνία. Αργότερα τους βομβάρδισαν ξανά για το Κοσσυφοπέδιο. Δίκασαν τους Σέρβους και 20 χρόνια μετά (κάλιο αργά παρά ποτέ!) θυμήθηκαν και τον εντωμεταξύ πρόεδρο τού Κοσόβου Θάτσι. Τι απέγινε με δάυτον, ούτε ξανάκουσα.

    Άστα, βρώμα και δυσωσία.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας