Ξεκίνησε η μεταφορά των 80 μουσουλμάνων αλλοδαπών στην Ελλάδα: Ανακοίνωση παρωδία από την «υπηρεσιακή»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θέατρο από την «υπηρεσιακή» για μουσουλμάνους στον Έβρο: Θα αποτρέψουμε την είσοδο στην Ελλάδα αλλά θα τους πάμε σε ασφαλές μέρος

(Ανανέωση 19:15) Δεν πέρασαν  παρά ελάχιστες ώρες από την παράνομη είσοδο σε ελληνική νησίδα στον Έβρο 80 μουσουλμάνων αλλοδαπών και η «υπηρεσιακή» αφού πρώτα ανακοίνωσε ότι θα αποτρέψει την «αντικανονική» είσοδο στη χώρα, τώρα τους μεταφέρει στην Ελλάδα κανονικά!

Πρόκειται για πραγματικό «θέατρο σκιών» από τους «υπηρεσιακούς» οι οποίοι έβγαλαν ανακοίνωση περί «δικαίου» και επιχείρησαν τάχα να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη ότι θα αποτραπεί η «αντικανονική» είσοδος στη χώρα, τώρα  τους μεταφέρουν κανονικότατα στην Ελλάδα.  

Το απόγευμα ξεκίνησε η επιχείρηση «περισυλλογής», τουλάχιστον ντρέπονται να την ονομάσουν  «διάσωση»  των περίπου 80 μουσουλμάνων  που βρίσκονται στο ελληνικό τμήμα νησίδας στον Έβρο, την περιοχή Μαρασιά.

Οι προσπάθειες γίνονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βάρκα της ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν κινητοποιηθεί, για να παραλάβουν τους μουσουλμάνους.

Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες και δυνάμεις της Frontex άγνωστο γιατί αφού οι μουσουλμάνοι έρχονται στην Ελλάδα κανονικά.

Σε «ασφαλές» μέρος, προφανώς στην  Ελλάδα θα μεταφέρουν τους 80 μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες οι υπηρεσιακοί κυβερνητικοί, σύμφωνα με πληροφορίες καθώς, όπως λένε, οι μουσουλμάνοι βρίσκονται στο ελληνικό τμήμα της νησίδας, σαν να υπήρχε πιθανότητα  να βρίσκονται στο τουρκικό!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσιακή, δεν αποκλείει τη μεταφορά των αλλοδαπών μουσουλμάνων στην Ελλάδα, απλώς αναφέρει ότι θα αποτραπεί η «αντικανονική» είσοδος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν όμως αυτή κανονικοποιηθεί τότε οι αλλοδαποί θα περάσουν στην Ελλάδα, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός τους σκοπός.

Στην ίδια ανακοίνωση της υπηρεσιακής αναφέρονται τα γνωστά περί «εθνικού, διεθνούς και ενωσιακού Δικαίου» (τρία σε ένα) ενώ την ίδια ώρα πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας το καλό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και τη διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας στο μεταναστευτικό!

Την καλή δηλαδή  διάθεση συνεννόησης με τη μεταφορά από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή των μουσουλμάνων σε ελληνικό έδαφος!

Όπως αναφέρει το Μαξίμου, «οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

«Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα» υπογραμμίζεται στην ελληνική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αναλάβει την υπόθεση μεταφοράς των μεταναστών σε «ασφαλές μέρος», (σ.σ. που βρίσκεται αυτό το… ασφαλές μέρος;)  καθώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βρίσκονται στην ελληνική πλευρά.

Τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες της επιχείρησης μεταφοράς των λαθραίων  μεταναστών θα αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, η ανακοίνωση απηχεί το καλό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και τη διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας στο μεταναστευτικό!

Το πλήρες κείμενο της λυπηρής ανακοίνωσης

Εξελίξεις στον Έβρο

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/alla-ant-allon-apo-tin-ypiresiaki-gia-mousoulmanous-metanastes-tha-apotrepsoume-tin-eisodo-stin-ellada-alla-tha-tous-pame-se-asfales-meros/

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ούτε το ακριβές τοπωνύμιο ενδιαφέρθηκες να μάθεις έγκριτο pronews (Μαράσια είναι το χωριό και η περιοχή Μαρασίων και όχι Μαρασιά) ,γιατί να διαβάσουν οι αναγνώστες τα υπόλοιπα που είναι η επανάληψη ,της επαναλήψεως ,ώ επανάληψη για να καταφερθείς στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, που έγινε με πρόταση διακομματική;;;.
  Ευτυχώς που στο τέλος παραθέτεις την κυβερνητική ανακοίνωση και μάθαμε τι έγινε. Οι φερόμενοι ως πρόσφυγες θα μεταχθούν -όπως πάντα – στο παραπλήσιο ΚΥΤ Φυλακίου και εκεί θα γίνει η διαλογή και ο έλεγχος αν είναι πρόσφυγες-όπως πάντα- και όσοι δεν είναι ”όπισθεν ολοταχώς.

  • Είσαι τόσο αφελής που πιστεύεις πως όσοι από αυτούς δεν είναι πρόσφυγες θα γυρίσουν όπισθεν ολοταχώς; Που ζεις; Όχι μόνο δεν επιστρέφεται πίσω κανείς, αλλά και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα γιατί οι “φίλοι” μας στη ΕΕ δεν τους θέλουν και από την άλλη μας επιπλήττουν και για push backs. Δεν έχεις πάρει είδηση πως το 10% πλέον του πληθυσμού της χώρας είναι μουσουλμάνοι; Τα παραμύθια πιάνουν πολύ εύκολα σε αφελής τύπους σαν του λόγου σου.

 2. Είσαι τόσο αφελής που πιστεύεις πως όσοι από αυτούς δεν είναι πρόσφυγες θα γυρίσουν όπισθεν ολοταχώς; Που ζεις; Όχι μόνο δεν επιστρέφεται πίσω κανείς, αλλά και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα γιατί οι “φίλοι” μας στη ΕΕ δεν τους θέλουν και από την άλλη μας επιπλήττουν και για push backs. Δεν έχεις πάρει είδηση πως το 10% πλέον του πληθυσμού της χώρας είναι μουσουλμάνοι; Τα παραμύθια πιάνουν πολύ εύκολα σε αφελής τύπους σαν του λόγου σου.

  • Επειδή όντας Θρακιώτης γνωρίζω τι γίνεται στην Θράκη και τι στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Φυλακίου-Ορεστιάδος μόνο αφελής δεν είμαι ,αλλά ρεαλιστής για τους νομίμους πρόσφυγες που ζητούν και τους εγκρίνεται το άσυλο για Ελλάδα ή άλλες χώρες της Ε.Ε.
   Γνωρίζετε ότι αρκετοί από τους προχθεσινούς -κάθε φορά υπάρχουν – είναι φυγάδες Τούρκοι από το καθεστώς Ερντογάν ,που θέλουν να βρεθούν με συγγενείς τους στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως ήταν οι δικοί μας φυγάδες κατά την 7ετία ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα