Ξαφνική συνάντηση με τον Ερντογάν – του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου

21/9/20 | 0 | 0 | 185 εμφανίσεις

Σεπτέμβριος 20, 2020. 17:56

Σε μια εποχή που όλοι πίστευαν ότι οι σχέσεις του Κοσσυφοπεδίου με την Τουρκία ήταν τεταμένες μετά την απόφαση της Πρίστινα να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, ξαφνικά ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Η συνάντηση κοινοποιήθηκε αρχικά από την τουρκική προεδρία, ακολουθούμενη αμέσως από σελίδα του προέδρου Θάτσι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα από τον πρώην πρόεδρο Μπεχγκέτ Πατσόλι.

Στην ανάρτησή του, ο Θάτσι ανέφερε την ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία, την οποία χαρακτήρισε ως  «στρατηγικό εταίρο».

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Ερντογάν για τη θερμή φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς συνεργασίας, περιφερειακών και παγκόσμιων θεμάτων», έγραψε.

Πριν από μέρες, αφού επιτεύχθηκε συμφωνία στο Λευκό Οίκο, η τουρκική πρεσβεία στην Πρίστινα αντέδρασε, λέγοντας ότι η Τουρκία αντιτίθεται στο άνοιγμα της πρεσβείας του Κοσσυφοπεδίου στην Ιερουσαλήμ.

Σε αυτό το θέμα, ο Πρόεδρος Θάτσι δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ερντογάν και ότι σύμφωνα με αυτόν, η αναγνώριση αυτή δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Τουρκίας.

Shqiptarja

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/10/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Όταν ήμουν φοιτήτρια είχα γνωρίσει μια πολύ ασυνήθιστη κυρία. Στα χρόνια της δικτατορίας είχε απομονωθεί μαζί με τον άνδρα της στο χωριό του σ’ένα νησάκι – υπήρξε διωκόμενος ως δημοκρατικός στρατιωτικός – κι ο τρόπος που βρήκε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας