Ν.Μπακογιάννη: «Η ελληνική κυριαρχία είναι 6 ν.μ» – «Μιλιά» για την εθνική δικαιοδοσία στα 200 ν.μ.

20/10/20 | 2 | 0 | 177 εμφανίσεις

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξής της σε εφημερίδα, τονίζει πως «η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια”.

“Μιλιά” βέβαια για το ζήτημα της εθνικής δικαιοδοσίας και αυτή είναι που παραβιάστηκε με τις κινήσεις και τις δηλώσεις της κυβέρνησης και δημιούργησε de facto τεμαχισμό της που είναι στα 200 ν.μ. όσο δηλαδή είναι το FIR, η υφαλοκρηπίδα αλλά και αυτή που αναγνωρίζουν όλα τα κράτη.

Και μπορεί η παραβίαση των 6ν.μ. να ισοδυναμεί με το να “πατήσουν στο έδαφος” αλλά είναι τα 200 ν.μ. που δίνουν τη συνέχεια της εδαφικής κυριαρχίας και πλέον κατατμείται. 

“Αυτό είναι ένα μονομερές δικαίωμα, το οποίο η χώρα μας θα το ασκήσει όταν και όποτε αποφασίσει. Είναι καθαρά δική μας απόφαση και σίγουρα θα ήταν λάθος να το ασκήσουμε υπό πίεση και ως σπασμωδική κίνηση” δήλωσε η κ.Μπακογιάννη.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει το δύσκολο καλοκαίρι που περάσαμε ότι υπερασπίζονται αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι η Τουρκία αποτελεί τον διαλυτικό παράγοντα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, προσπαθεί να ελέγξει την περιοχή και έχει μετατραπεί σε περιφερειακό ταραξία.

​«Η Ευρώπη έκανε το πρώτο βήμα στέλνοντας τελεσίγραφο στην Τουρκία, κάτι που λίγους μήνες πριν, δύσκολα θα το πίστευε κανείς. Από τότε ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει και τους πιο δύσπιστους για την ανάγκη μίας σοβαρής και αποτελεσματικής αντίδρασης της Ευρώπης, δηλαδή την επιβολή κυρώσεων», σημειώνει η πρώην υπουργός.

Επιπλέον, εκφράζει την ανησυχία της για ένα θερμό επεισόδιο διότι -όπως υποστηρίζει- αυτός είναι ο στόχος του Ερντογάν.

​«Η πιο επικίνδυνη περίοδος, κατά τη γνώμη μου, όπως είπε και ο κ. Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ, είναι αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που θα αναλάβει ο νέος Πρόεδρος. Γι’ αυτό απαιτείται ψυχραιμία και ατσαλένια νεύρα» δηλώνει.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η Τουρκία επιδιώκει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μία σειρά θεμάτων.

​«Αυτό θέλει να πετύχει μετά από ένα θερμό επεισόδιο», αναφέρει και ξεκαθαρίζει ότι οι διερευνητικές επαφές πάντα είχαν και έχουν μοναδικό αντικείμενο συζητήσεων, με βάση το διεθνές δίκαιο, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ

​«Το ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τους τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και οι Αμερικάνοι», προσθέτει.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nd/925841_nmpakogianni-i-elliniki-kyriarhia-einai-6-milia-kai-i-dynitiki-elliniki

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Αν δεν τα έλεγε η κ.Μπακογιάννη ,αδερφή του πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη και κόρη του γνωστού στους ”δημοκράτες ως ”αποστάτη και εφιάλτη”, θα ήταν πλήρως αποδεκτά -από τους λογικούς εννοείται-.
  Τώρα όμως είναι απαράδεκτα και από τους λογικούς από το 1965 ”δημοκράτες” και από όλους τους ανένταχτους Δεξιούς ,που τελευταία πολλαπλασιάζονται-μήπως για να ξανάρθει ο κ.Τσίπρας-στο διαδίκτυο κυρίως.
  Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων ,ιδίως των ”σοφών” Ελλήνων.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Πάντα η οικογένεια Μητσοτάκη διέκειτο ευμενώς προς την Τουρκία. Το γιατί δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/11/20 | (5 σχόλια)
  (της Κατερίνας Χατζηνικολάου, ιατρού) Ξημερώνει του Αγίου Δημητρίου. Είμαι για έκτη ημέρα θετική στον κορωνοϊό. Ανεβάζω ξαφνικά πυρετό, ενώ τα αρχικά μου συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Πηγαίνω κατευθείαν στο ΑΧΕΠΑ. Ξέρω καλά ότι συχνά τέτοιες μέρες (5η έως 7η) εμφανίζονται ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας