Ο εκβιασμός νέο στοιχείο της αμείλικτης διπλωματίας σε μια παραπαίουσα και ασθμαίνουσα Ευρώπη
………………………………
Νομίζω ότι είμαστε μια από τις σπάνιες,ελάχιστες,ίσως,χώρες στον κόσμο που προτιμούμε να κρίνουμε τους άλλους,με μεγάλη ευκολία,παρά τους εαυτούς μας
Α. Ο πήχυς για την αυτοκριτική θα έπρεπε να είχε ανεβεί ψηλότερα
Β. Η γνώμη όλων είναι δικαίωμα μεν για τον καθένα αλλά δεν μπορεί να είναι δίκαιη,ωφέλιμη και επαρκής οταν δεν στηρίζεται στη γνώση
Πάμε λοιπόν με τις αρχικές διαπιστώσεις για το Vilnius και κλείνουμε με μια δυο εύκολο κατανοητές προτάσεις
-η Τουρκίαανέβασε το κασέ της,διεθνώς,με κινήσεις που προετοίμασε με προσοχή και μακροχρόνιο σχεδιασμό
-αν την υπερεκτιμήσουμε,στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο,θα είναι εξισου λάθος αν την υποτιμήσουμε
-η Τουρκίαδιασχίζει,πλέον,ακομπλεξάριστη,τα σαλόνια μιας πνευματικά εξαϋλωμένης Ευρώπης διδάσκοντας σε πολλούς τη μεγάλη σημασία να μάθεις να λες ΟΧΙ
-δεν ενδιαφέρεται για την ένταξη της στην ΕΕκαι ας το θέτει. Αυτό που έχει σαν στόχο είναι να ξεκλειδώσει τους πολιτικους της μηχανισμους και να γίνει σεβαστή
Παράλληλα με το ξεπάγωμα των τελωνειακών ρυθμίσεων και την αναβάθμιση της τελωνειακής ενωσης που θα την ενισχύσουν οικονομικά και εμπορικά
Η Τουρκία επιπλέον
(1) Θα πάρει τα F-16
(2) Θα πάρει οικονομική νέα βοήθεια για τους «μετανάστες»
(3) Θα πάρει και το όνομα στα «Δαρδανέλλια»
Αν δεν οργανωθούμε,εσωτερικά,με υποδομές στρατιωτικές,πολιτικές,οικονομικές,πολιτιστικές και κοινωνικές
Αν δεν ενστερνιστούμε βαθειες,ριζοσπαστικές μεταρρυθμισεις και δεν μάθουμε να βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ τότε κάθε δικος μας συμβιβασμός θα είναι τόσο περίπλοκος που θα μας χώνει πιο βάθμια στο στόμα του λύκου
Τέλος το χειρότερο που έγινε στο Vilnius και με την ένταξη της Σουηδιαςπου εδώ και πολύ καιρό πρόβλεψα ότι θα πραγματοποιηθεί είναι ότι μια νέα αρχή κατακυριεύει τις κοινωνίες μας :
Τι του είπαν του Ερντι;
Μην κανεις πόλεμο
Θα στα δώσουμε ειρηνικά
Ο ευτελισμός της Ευρώπης
Να βάλουμε,τέλος,στην κάθε μορφης υποχωρητικότητα
Η συνέχεια μετά τις συναντήσεις του έλληνα Πρωθυπουργού με Ραμα και Ερντογκαν
Προς το παρόν ας χωνέψουμε την πρωινή μας ομελέτα και το κείμενο που μόλις τώρα διαβάσατε
Τώρα εγώ γιατί με τόσες ελληνικές υποχωρητικότητες , από τις οποίες αν εξαιρέσουμε την διακοπή των ερευνών για υδρογονάνθρακες πέραν των 6 μιλίων το 1987, τα Ίμια το 1996, την Μαδρίτη το 1997 και το Ελσίνκι το 2001, δεν είδα την Ελλάδα να έχασε από την Τουρκία ελληνική εδαφική κυριαρχία, είμαι λάθος και γιατί;;;.
Μήπως πρέπει να πεισθούμε όλοι οι Έλληνες ότι αν δεν ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών -υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ-σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό -όπως θέλουν οι Ελληνοκύπριοι -δεν θα υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και απλώς ”περνάμε τον καιρό μας” 49 ολόκληρα χρόνια και γιατί αλλιώς δεν μας καταλαβαίνουν φίλοι ,σύμμαχοι και Τούρκοι, οι οποίοι -όπως πρόβλεψε ο αείμνηστος Καραμανλής -έμειναν αιχμάλωτοι στην Κύπρο από τις 20 Ιουλίου 1974 ,χωρίς να επιτύχουν την διεθνή αναγνώριση ως κράτους του τμήματος που κατέχουν από τότε.
ΛΕΝΕ- ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ,ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΟ ΜΠΟΪ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ,ΑΛΛΑ ΌΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠ’ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ”ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΝ ΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ”Ο Κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΕΞΕΤΕΘΗ -ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ -ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ Κ. ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΒΙΣΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΒΙΛΝΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.
(ΤΑ ΘΑ, ΘΑ ,ΘΑΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981) .
Υ.Γ Στο πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα μας που έχουμε από το 1986 είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι οι εκάστοτε πρωθυπουργοί μας θα ”εμπιστευθούν” άλλες εξωκυβερνητικές δομές για την χάραξη και υλοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής.
Να ακούνε- δεν είναι κακό- τις λεγόμενες και άπειρες πηγές σκέψεων – αλλά στις αποφάσεις τους αυτοί συνδιαλέγονται με την Ιστορία των νεκρών ,των ζώντων και των αγέννητων Ελλήνων και αυτό πρέπει να το δεχθούμε και εκ των υστέρων να το κρίνουμε και να το κατακρίνουμε-ειδικά όταν εξώφθαλμα μείωσαν Πατρίδα και την εθνική υπερηφάνεια.
Σταύρος Αθαν. Ναλμπάντης
Κύριε Ναλμπάντη
Ελληνική εδαφική κυριαρχία ,ευτυχώς δεν χάσαμε ,μέχρι στιγμής, χάσαμε όμως εθνική εδαφική κυριαρχία .εκτός και αν συμπορεύεστε με το “Η Κύπρος είναι μακριά” “η πρώτη εισβολή του Αττίλα ήταν νόμιμη ,όχι η δεύτερη” και το ” Κυπριακό δεν αποτελεί Ελληνοτουρκική διαφορά” οπότε έχετε κομματικό δίκαιο όχι όμως εθνικό
καλό σας βράδυ
Πάντως θα προτιμούσα-αυτό που επέλεξε στον δεύτερο Αττίλα η τότε πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, (όπως και η ”επανασταστική”-τρομάρα της με τον δειλό Ιωαννίδη στον πρώτο Αττίλα)-να μη χάσουμε ένα μέρος της Θράκης-από την οποίαν κατάγομαι-ούτε και νησί του Αιγαίου, για να σώσουμε την Κύπρο , η οποία από τον Δεκέμβριο του 1963 ”το τραβούσε ο οργανισμός της ” να προκαλέσει την επέμβαση της Τουρκίας και της οποίας ο Πρόεδρος Μακάριος για να μη χάσει την θέση του” προσκάλεσε από τον ΟΗΕ στις 19 Ιουλίου 1974 να επέμβη ως εγγυήτρια δύναμη η Τουρκία”.
Μην υποστηρίζετε ασυζητητί τους κατανικημένους στρατιωτικούς στην Κύπρο το 1974, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να κάνουν Κίνημα για να καταδικάσουν τους πολιτικούς όπως το 1922 ”για να βγουν στον αφρό της Ιστορίας” ,όπως εκείνοι που πρώτοι εγκατέλειψαν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας ,για την προστασία των οποίων τους έστειλε ο τότε ‘αχαστος” πρωθυπουργός, που δεν εξελέγη ούτε βουλευτής στις εκλογές του 1920 ,τις οποίες ο ίδιος άγνωστο γιατί τις προκάλεσε .
ΑΣ ΜΗ ΔΑΚΡΥΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ-ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.
Σταύρος Αθαν.Ναλμπάντης
Κύριε Ναλμπάντη
Με τα αναφερόμενα σας επιβεβαιώνετε τα αναγραφόμενα μου στα οποία εντάσσετε επί πλέον και τους κομματικούς σας ηγέτες, γεγονός ελάχιστα δημοκρατικό
Διευκρινίστε ,σας παρακαλώ, τι εννοείτε , γιατί και στους δύο Αττίλες το ελληνικό κράτος-με δύο διαφορετικές ηγεσίες-δεν γενίκευσε τον πόλεμο με την Τουρκία .
Αυτό έδειξε το αποτέλεσμα .
Θα θυμάστε τι έπαθαν οι Αθηναίοι με την εκστρατεία της Σικελίας .
Όσον αφορά στους στρατιωτικούς- σχετικός είμαι- και το 1922 και το 1974 απέδωσαν την ήττα τους στους πολιτικούς ,αλλά ξεχνούν ότι ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες δεν ρώτησε τους πολιτικούς της Σπάρτης . Ο στρατιωτικός όρκος -το γνωρίζετε- δεν περιέχει για την αυτοθυσία υπέρ της Πατρίδος ερώτηση και έγκριση από τους πολιτικούς ή στρατιωτικούς ηγέτες.
Το καλό είναι ότι έχουμε δυο-τρία παραδείγματα ηρώων αξιωματικών στην Κύπρο , που δεν ήθελαν να ξέρουν τι γινόταν στην Αθήνα. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ.
Σταύρος Αθαν.Ναλμπάντης
Έγραψα και κάποιο άλλο σχόλιο -που δεν δημοσιεύθηκε ακόμη-,αλλά και για το ελάχιστα δημοκρατικό θέλω διευκρίνιση.
Και εσείς από το 1974 ακομμάτιστος κύριε Ιορδανίδη ;;;.
Καλό Σαββατοκύριακο με αναδρομή στο ηλίθιο στρατηγικά για τα εθνικά μας συμφέροντα Πραξικόπημα του Ιωαννίδη εναντίον του Μακαρίου σαν σήμερα το 1974.
Σταύρος Αθαν.Ναλμπάντης