Ντόνετσκ: «Χιλιάδες κάτοικοι καταφεύγουν στη Ρωσία»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 


«Η εκκένωση ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, περισσότεροι από τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη φύγει»

«Στις 18 Φεβρουαρίου, ζωντανά στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24, ο επικεφαλής της (αυτοαποκαλούμενης) Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ – DNR, Ντένις Πουσίλιν μίλησε για τους λόγους και τα σχέδια για τη μαζική εκκένωση που ξεκίνησε στη Δημοκρατία», σημειώνουν τα τοπικά ΜΜΕ.

«Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην προχωρήσουμε στην εκκένωση», είπε ο Ντένις Πουσίλιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με τον επικεφαλής της (αυτοαποκαλούμενης) Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ -LDR  Λεονίντ Πασέτσνικ, αποφασίστηκε να εκκενωθούν αρχικά γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση. Μένει μόνο να περιμένουμε την εντολή από τον Ζελένσκι ή αυτούς που τον κυβερνούν», είπε ο Πουσίλιν.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά κρίσιμη», ως εκ τούτου η διαδικασία εκκένωσης είναι ενεργή και υπάρχουν συμφωνίες με τη Ρωσική Ομοσπονδία ώστε οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις Δημοκρατίες να έχουν όλα τα απαραίτητα.

«Θυμόμαστε τόσο το 2014 όσο και το 2015, όταν η Ουκρανία δεν έλαβε υπόψη τον αριθμό των θυμάτων, δεν έλαβε υπόψη του τι είδους θύματα ήταν: πολίτες, αλλοδαποί, ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά. Ως εκ τούτου, καθήκον μας είναι να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες θα μπορέσουμε να βγάλουμε έξω χιλιάδες ανθρώπους», λέει ο επικεφαλής του DNR.

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι οι άνδρες μπορούν ελεύθερα να βγάλουν τις οικογένειές τους με ιδιωτικά οχήματα, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι θα ήταν λάθος να φεύγουν άνδρες με τα λεωφορεία εκκένωσης, όπως σημειώνεται.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα