Ντόναλντ Τραμπ: Στηρίζουμε την Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

16/5/17 | 0 | 0 | 566 εμφανίσεις

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται την Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση κράτησε 25 λεπτά καθώς υπήρχε προγραμματισμένο  δεκάλεπτο για δηλώσεις, ενώ αυτή την ώρα παρατίθεται γεύμα στο οποίο μετέχουν και μέλη των  δύο αντιπροσωπειών.

Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι στηρίζει την Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας , όπως το ISIS και το PKK

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε υποδοχή με στρατιωτικό άγημα στον Ερντογάν και έπλεξε το εγκώμιο του Τούρκου ομολόγου του και της Τουρκίας, όμως η συνάντηση είχε «αγκάθια», με κυριότερα τους Κούρδους της Συρίας και τον ιμάμη Γκιουλέν, την έκδοση του οποίου ζητά διακαώς ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθιξε το θέμα των Κούρδων της Συρίας, τους οποίους ενισχύει στρατιωτικά η Ουάσιγκτον, θέμα το οποίο ήταν πρώτο στην ατζέντα της συνάντησης.

Ένταση έξω από το Λευκό Οίκο

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση έξω από τον Λευκό, όπου έχουν συγκεντρωθεί Κούρδοι διαδηλωτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Ερντογάν.

Μάλιστα, μισή ώρα περίπου από την προγραμματισμένη έναρξη της συνάντησης, η οποία ξεκίνησε στις 19.40 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ερντογάν επιτέθηκαν κατά των Κούρδων διαδηλωτών.

ΠΗΓΗ: mignatiou.com

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας