Ντροπή! Το Γερμανικό ΥΠ.ΕΞ με επίσημη ανακοίνωσή του δικαιολογεί τον κατάπτυστο χάρτη «Έρευνας και Διάσωσης», που δημοσίευσαν οι Τούρκοι!

21/10/20 | 1 | 0 | 476 εμφανίσεις

Το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με επίσημη ανακοίνωση δικαιολογεί τον κατάπτυστο χάρτη «Έρευνας και Διάσωσης» που δημοσίευσε ο Τούρκος υπουργός Συγκοινωνιών και δείχνει το μισό Αιγαίο στην δικαιοδοσία της Τουρκίας!

Αντί να στηρίξει την Ελλάδα και το Διεθνές Δίκαιο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τον κατάπτυστο χάρτη που δημοσίευσε ο τούρκος υπουργός συγκοινωνιών και παρουσιάζει το μισό Αιγαίο ως «χώρο ευθύνης της Τουρκίας» στην έρευνα και διάσωση, ανακοίνωσε ότι: «Η Διεθνής Σύμβαση του 1979 για τις υπηρεσίες θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης (Σύμβαση SAR) προβλέπει ότι οι περιοχές ευθύνης για τις εθνικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα θα πρέπει να καθοριστούν από τα ενδιαφερόμενα συμβαλλόμενα κράτη μέσω συμφωνίας μεταξύ τους!».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση ακριβώς στο ίδιο ελεεινό μοτίβο, εξειδικεύοντας μάλιστα μην και κάποιος δεν καταλάβει ότι κάνει πλάτες στην Τουρκία:

«Αυτό ισχύει και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας διάσωσης είναι εντελώς ανεξάρτητη από την οριοθέτηση των εθνικών θαλάσσιων συνόρων σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Έχουμε ήδη τονίσει πολλές φορές ότι μια λύση στα αμφιλεγόμενα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων!».

Ο βρώμικος ρόλος της Γερμανίας είναι πλέον τεκμηριωμένος και με επίσημη ανακοίνωση. Ντροπή.

https://europost.gr/ntropi-to-germaniko-yp-ex-episimi-anakoinosi-dikaiologei-ton-kataptysto/

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Επισκέπτης says:

    Η Γερμανία έχει πάψει πια να τηρεί τα προσχήματα, επειδή αισθάνεται κυρία τής ΕΕ και θεωρεί περιττό να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της. Εναπόκειται στα υπόλοιπα κράτη-μέλη τής ΕΕ, αν θα συνεχίσουν να ανέχονται αυτήν την κατάσταση, ή θα διαχωρίσουν την θέση των, δηλώνοντας και προπαντός δρώντας ανεξάρτητα. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Το ΗΒ έδειξε τον δρόμο.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/6/21 | (0 σχόλια)
    Άννα Κωνσταντινίδου* Εύλογη έκπληξη για πολλούς, ο Μασρουρ Μπαρζανί στην Ελλάδα.... Όμως, αυτό εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση στην περιφέρειά της, καθώς αρχίζει και χάνει ή πιο σωστά οι δορυφόροι της ψάχνουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο