Ντροπή σας, Έλληνες της Κύπρου – Γιατί δεν ζητάτε από τον Ακιντζί να ξηλώσει το έκτρωμα της τουρκικής σημαίας από τον Πενταδάκυλο;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Αιδώς Αργείοι – Μηδαμινή αξιοπρέπεια 

Γιατί δεν ζητούν από τον κ. Ακιντζί να απαλείψει από τον Πενταδάκτυλο την τουρκική σημαία που είναι για μας καθημερινή πρόκληση για τους μόνιμους και επεκτατικούς στόχους της Τουρκίας;
Ντροπή σας, Έλληνες Κύπριοι, θα έλεγε σήμερα απαξιωτικά και απογοητευτικά ο μυθικός Αίαντας στους δικούς μας βουλευτές, αντικρίζοντας τον επικείμενο εξευτελισμό ολοκλήρου του Ελληνισμού, με την απόσυρση ή την αντικατάσταση της προηγούμενης απόφασης της κυπριακής Βουλής, για να τιμάται σχολικά το συντριπτικό παλλαϊκό δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου 1950.
Η απόφαση αυτή δεν ήταν λανθασμένη, γιατί ήταν απόφαση μιας ελεύθερης και νόμιμης Βουλής ενός ανεξάρτητου κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας, και γιατί το περιεχόμενό της αφορούσε μονάχα τους πολίτες αυτής της Δημοκρατίας. Η ανατροπή της για αλλότρια συμφέροντα είναι δείγμα το λιγότερο δειλίας και ραγιαδισμού, αν όχι και προδοσίας.

Αν ζούσε τώρα ο φλογερός ρασοφόρος και μπουρλοτιέρης των ψυχών, Παπασταύρος, στρατολόγος των πλείστων παλληκαριών της ΕΟΚΑ κι έβλεπε την κατάντια μας, θα βροντοφώναζε: «Ξυπνήστε, ραγιάδες, του βολέματος και της καταισχύνης! Φανείτε αντάξιοι των προγόνων σας και των χρυσών σελίδων της Ελληνικής σας Ιστορίας!».

Όσοι προσπαθούν να ανατρέψουν την προηγούμενη απόφαση, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα και την αντίδραση των ελεύθερα σκεπτομένων Ελληνοκυπρίων πολιτών και η αδέκαστη Ιστορία θα καταγράψει τα ονόματά τους με μελανά γράμματα, γιατί στις δύσκολες στιγμές κάνουν μεταβολή και οπισθοχωρούν.

Οι συνομιλίες δεν πρέπει να είναι ο σκοπός μας, αλλά το μέσο για την εξεύρεση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης. Αν ο σκοπός δεν επιτυγχάνεται, γιατί να συνεχίζονται οι συνομιλίες; Οι οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες είναι καταδικαστέες.

Κάποιοι προσπαθούν να μεγεθύνουν και να φορτώσουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά βάρη και ενοχές, με αδικαιολόγητες και ασήμαντες προφάσεις, ενώ αντίθετα και σκόπιμα παραβλέπουν τις καταιγιστικές πρακτικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο της άπληστης και δικτατορικής Τουρκίας, όσο και της φερέφωνης τουρκοκυπριακής διοίκησης.

Γιατί δεν ζητούν από τον κ. Ακιντζί να απαλείψει από τον Πενταδάκτυλο την τουρκική σημαία που είναι για μας καθημερινή πρόκληση για τους μόνιμους και επεκτατικούς στόχους της Τουρκίας;

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τελικός σκοπός της Τουρκίας είναι η επανάκτηση της Κύπρου. Γιατί κάποιοι «νίπτουν τας χείρας των» κι άλλοι κλείνουν τα μάτια τους στην αλήθεια; Η ανατροπή της πρώτης απόφασης θα αποτελέσει ολέθριο προηγούμενο. Πού είναι άραγε οι πραγματικοί ηγέτες; Και πού καταχωνιάστηκε η ελάχιστη αξιοπρέπεια που απορρέει «απ’ τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ
Σημερινή

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,656ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα