Ντροπή! Πέντε ΜΚΟ ‘καρφώνουν’ την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δήθεν κάνει συστηματικά «παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων προς την Τουρκία» – Ποιό σκοτεινό ρόλο παίζουν σε βάρος της χώρας μας οι Οργανώσεις αυτές;

29/4/21 | 0 | 0 | 226 εμφανίσεις


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Της σύνταξης του europost.gr

Σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα κατακλύζεται από πρόσφυγες, αλλά κυρίως από παράτυπους μετανάστες και είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί το μόνιμο στόχο ενός υβριδικού πολέμου, που έχει εξαπολύσει η Τουρκία εναντίον μας, εργαλειοποιώντας χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες και σπρώχνοντάς τους προς τον Έβρο και τα Ελληνικά νησιά, εμφανίστηκαν ξαφνικά πέντε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έσπευσαν να ‘καρφώσουν’ τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ψευδέστατη κατηγορία ότι κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις!

Πρόκειται για τις οργανώσεις Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, HIAS Ελλάδας, HumanRights 360 και Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ποιο σκοτεινό ρόλο παίζουν οι Οργανώσεις αυτές;

Οι συγκεκριμένες Οργανώσεις απέστειλαν επιστολή προς την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, ζητώντας να αξιολογήσει τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις διαδικαστικές υποχρεώσεις που επιβάλλει το Ενωσιακό Δίκαιο σχετικά με την αρχή της μη επαναπροώθησης και την υποχρέωση παροχής πρόσβασης στο άσυλο στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Οι οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για την εφαρμογή από τις ελληνικές αρχές στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα των ευρωπαϊκών κεκτημένων και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Η ‘περίεργη’ έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

Βεβαίως οι πέντε Οργανώσεις δεν έδρασαν σε ‘κενό αέρος’! Βρήκαν και πάτησαν επάνω σε ένα απόσπασμα της ενδιάμεσης έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη, στο οποίο γίνεται λόγος για «παράνομες επαναπροωθήσεις, από την Ελλάδα προς την Τουρκία, στην περιοχή του Έβρου, με ενέργειες των Ελληνικών Αρχών!».

Δηλαδή, εκεί που μας χρωστούσαν οι Τούρκοι, θα μας πάρουν τώρα και τον γάιδαρο!

Αυτή την αξιολόγηση κάνει ο Συνήγορος του Πολίτη ως προς τα πραγματικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν και εξακολουθούν να διαδραματίζονται στον Έβρο, όπου είναι πασιφανές ότι το επίσημο Τουρκικό Κράτος χρησιμοποιεί απελπισμένους ανθρώπους, πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, προκειμένου να εξαπολύσει υβριδικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδος; Και το ίδιο πράττει και στα Ελληνικά νησιά!

Η συκοφαντική επίθεση των συγκεκριμένων ΜΚΟ εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μπορεί να περάσει έτσι και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τον υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιός είναι ο πραγματικός ρόλος και η αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, γιατί με κάτι τέτοιες εκθέσεις ‘θαμπώνει’ πολύ η εικόνα του στον Ελληνικό λαό και ανακύπτουν πολλά ερωτήματα για τις ενδεχόμενες σκοπιμότητες, που εξυπηρετεί.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας