Ντροπή για τη δημοκρατία… χαρακτηρίζει ο Ερντογάν τα γεγονότα στις ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά σχολίασε τις εξελίξεις στο Κογκρέσο και αρχικά προτίμησε να ειρωνευτεί και να κατηγορήσει την Ουάσιγκτον.

«Στα λόγια οι ΗΠΑ χαρακτηρίζονται ως το λίκνο της δημοκρατίας και προκάλεσαν σοκ τα γεγονότα που συνέβησαν στις ΗΠΑ. Μάς προκάλεσε έκπληξη. Θυμηθείτε στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου οι ΗΠΑ σιώπησαν και τότε είχαν εκδώσει διαφορετικά μηνύματα. Επίσης θυμηθείτε τι στάση είχαν τηρήσει τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ στα γεγονότα του Γκεζί και τι έλεγαν για εμάς τους πολιτικούς και πως μας απειλούσαν», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πάντως στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφος ευχήθηκε να επέλθει η κανονικότητα στις ΗΠΑ με την ανάληψη της εξουσίας απο τον Τζο Μπάιντεν.

«Τότε υπήρχαν οι Δημοκρατικοί στην εξουσία τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι, τα γεγονότα αυτά είναι ντροπή για τη δημοκρατία. Ευχόμαστε στις 20 Ιανουαρίου να γίνει ομαλά η μεταβίβαση εξουσίας στον κύριο Μπάιντεν, το έχει δηλώσει άλλωστε και ο κύριος Τραμπ, κι ότι από εδώ και πέρα στις ΗΠΑ θα επέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Καθημερινή’

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα