ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο Πάνος Καμμένος σήμερα προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και έκανε ντρίπλα αναφορικά με τις πληροφορίες που τον θέλουν να παραιτείται από υπουργός Άμυνας και να αποσύρει τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε λίγο πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αλλά και της συνάντησης που θα έχει ο Πάνος Καμμένος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τον αν θα συνεχίσει να στηρίζει τη συγκυβέρνηση ή αν θα αποχωρήσει.

Συγκεκριμένα, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η ΝΔ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Τότε ο υπουργός Άμυνας είπε: «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια». Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειωτέον ότι οι Επιτροπές συνεδριάζουν παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Καμμένος δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στην τροπολογία, αν προκύψει τέτοια ανάγκη από τη συζήτηση.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης έκανε ντρίπλα, αναφέροντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσδιορίσει μέχρι πότε ένας υπουργός θα ασκεί τα καθήκοντά του και αν θα είναι μέχρι αύριο ή μέχρι μεθαύριο υπουργός, ή μετά από έναν μήνα».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί ο στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, είπε «τέλος από σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση». Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατσίκης προανήγγειλε για άλλη μια φορά το διαζύγιο του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Χθες ο Καμμένος έλεγε «είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ ως υπουργός»

Η δήλωση Καμμένου έρχεσαι σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είπε χθες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνοκαι ενώπιον υψηλόβαθμων στρατιωτικών στελεχών. Ο κ. Καμμένος φέρεται να είπε ότι «είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ ως υπουργός», συμπληρώνοντας ότι «θα πράξω αυτό που πρέπει».

Στο εν λόγω έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας μετείχαν οι αρχηγοί των Όπλων ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Κατά την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η φράση ερμηνεύεται ως αναμενόμενη αποχώρηση από τον υπουργική του θέση.