Ιούλιος 22, 2023. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας ανακοίνωσε ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 25 Ιουλίου και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 28 Ιουλίου.

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα φιλοξενήσει χωριστά στην Τουρκία τον Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου εντός της ίδιας εβδομάδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ηγέτες που θα έρθουν στην Τουρκία μετά από πρόσκληση του Ερντογάν θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχοντα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και του φιλικού και αδελφικού Παλαιστινιακού Κράτους θα είναι επίσης μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης.

Αναθεώρηση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ

Όσον αφορά την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού σημειώνεται ότι:

«Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα αναθεωρηθούν σε όλες τις διαστάσεις οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και θα συζητηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για τη βελτίωση της συνεργασίας».

echedoros.blog