Νεκρός βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του

Νεκρός βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος
 Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού, ο Γιάννης Σταματόπουλος, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ο α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, βρέθηκε νεκρός με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο Σταματόπουλος ήταν μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

«Ανείπωτη θλίψη για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου»

Ανακοίνωση για το θάνατο του Γιάννη Σταματόπουλου εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ. «Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι στον ΣΕΓΑΣ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Σταματόπουλου. Ο Γιάννης Σταματόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό στίβο, πάντα κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές είχε την ευθύνη των εθνικών μας ομάδων και με την καλοσύνη του, την ευγένεια και τις σωστές αποφάσεις του είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η οικογένεια του στίβου αποχαιρετά σήμερα έναν καλό φίλο, έναν ακούραστο εργάτη, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο».

Το βιογραφικό του Γιάννη Σταματόπουλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 28 Αυγούστου το 1954. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη σχολή χημικών μηχανικών του Ε.Μ.Π., ενώ στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το μπάσκετ. Το 1982 έγινε μέλος της διοίκησης του σωματείου Ολυμπιάδα Πατρών, όπου από το 1985 έως το 1987 διατέλεσε γενικός γραμματέας. Το 1982 ήταν κριτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Την περίοδο 1987 – 1989 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ. Επέστρεψε στο συμβούλιο το 1997 όπου κατείχε τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου. Η δράση του στην ομοσπονδία του Στίβου ήταν έντονη, καθώς πέραν των υψηλών διοικητικών θέσεων, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, αλλά και της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού. Παράλληλα, βρισκόταν στη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ (2013-2016). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και της Αθήνας ήταν αρχηγός της ομάδας στίβου, ενώ το 1997 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην χώρα μας μετείχε στην Αγωνόδικο Επιτροπή. Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά. Εργαζόταν ως χημικός μηχανικός στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα