Να τι κάνουν οι Τούρκοι για να ενισχύσουν το ΝΑΙ – Τζάμπα μαγκιές με τη Γερμανία και όχι τις άλλες θεωρίες που κυκλοφόρησαν

9/3/17 | 0 | 0 | 395 εμφανίσεις

Επιμένει ο Τσαβούσογλου να τραβά το σκοινί με τη Γερμανία

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Αμβούργο (φωτ.: EPA / Carsten Koall)

Παρά τις τεταμένες σχέσεις με το Βερολίνο, και την περαιτέρω ένταση που πυροδότησε ο χαρακτηρισμός «ναζί» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δηλώνει ότι στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν περίπου τριάντα εκδηλώσεις υπέρ του Τούρκου προέδρου.
Οι γερμανικές Αρχές, κατά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έχουν ενημερωθεί σχετικά, και έτσι η Τουρκία περιμένει από εκείνες να διευθετήσουν το ζήτημα.
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, μετά την ακύρωση μιας εκδήλωσης σε κλειστό χώρο στο Αμβούργο για λόγους ασφαλείας που επικαλέστηκαν οι Αρχές, τελικά χθες εκφώνησε ομιλία από το μπαλκόνι του προξενείου.
Επανερχόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν περί «ναζιστικών πρακτικών» από τη Γερμανία, σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε «ναι μεν, αλλά». Όπως ανέφερε, η Τουρκία δεν ισχυρίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ναζιστική, αλλά ότι «είτε το θέλουμε, είτε όχι, οι πρακτικές της μας θυμίζουν πρακτικές εκείνης της εποχής».
Πάντως η επιχειρηματολογία περί ναζί επεκτάθηκε και στους Ολλανδούς πολιτικούς. «Αυτό που κάνει ο Βίλντερς απέναντι στους αλλοδαπούς στην Ολλανδία, ποια διαφορά έχει με τους ναζί; Είναι ο ίδιος ναζί!», κατήγγειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις του ακροδεξιού πολιτικού στις ομιλίες Τούρκων υπουργών στη χώρα.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    19/9/20 | (3 σχόλια)
    Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο, καθώς ο αόρατος εχθρός όχι μόνο δεν υποχώρησε το καλοκαίρι, αλλά επανήλθε δριμύτερος. Ηχώρα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας