Να τι κάνουν οι Τούρκοι για να ενισχύσουν το ΝΑΙ – Τζάμπα μαγκιές με τη Γερμανία και όχι τις άλλες θεωρίες που κυκλοφόρησαν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επιμένει ο Τσαβούσογλου να τραβά το σκοινί με τη Γερμανία

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Αμβούργο (φωτ.: EPA / Carsten Koall)

Παρά τις τεταμένες σχέσεις με το Βερολίνο, και την περαιτέρω ένταση που πυροδότησε ο χαρακτηρισμός «ναζί» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δηλώνει ότι στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν περίπου τριάντα εκδηλώσεις υπέρ του Τούρκου προέδρου.
Οι γερμανικές Αρχές, κατά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έχουν ενημερωθεί σχετικά, και έτσι η Τουρκία περιμένει από εκείνες να διευθετήσουν το ζήτημα.
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, μετά την ακύρωση μιας εκδήλωσης σε κλειστό χώρο στο Αμβούργο για λόγους ασφαλείας που επικαλέστηκαν οι Αρχές, τελικά χθες εκφώνησε ομιλία από το μπαλκόνι του προξενείου.
Επανερχόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν περί «ναζιστικών πρακτικών» από τη Γερμανία, σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε «ναι μεν, αλλά». Όπως ανέφερε, η Τουρκία δεν ισχυρίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ναζιστική, αλλά ότι «είτε το θέλουμε, είτε όχι, οι πρακτικές της μας θυμίζουν πρακτικές εκείνης της εποχής».
Πάντως η επιχειρηματολογία περί ναζί επεκτάθηκε και στους Ολλανδούς πολιτικούς. «Αυτό που κάνει ο Βίλντερς απέναντι στους αλλοδαπούς στην Ολλανδία, ποια διαφορά έχει με τους ναζί; Είναι ο ίδιος ναζί!», κατήγγειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις του ακροδεξιού πολιτικού στις ομιλίες Τούρκων υπουργών στη χώρα.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα