Να μην έχει το τέλος του Μεντερές «εύχεται» Τούρκος βουλευτής στον Ερντογάν

21/4/21 | 0 | 0 | 140 εμφανίσεις

TURKEY LIBYA DIPLOMACY

Σε μία δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενγκίν Αλτάι, ευχόμενος στον πρόεδρο Ερντογάν να μην έχει το τέλος του Μεντερές.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη, ο Ενγκίν Αλτάι, σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Τρίτης ανέφερε: «Ο Ερντογάν να μην έχει το τέλος του Μεντερές», του πρωθυπουργού δηλαδή, ο οποίος απαγχονίστηκε μετά το πραξικόπημα της 27ης Μαΐου 1960 και αφού είχαν προηγηθεί τα έκτροπα των Σεπτεμβριανών του 1955 για τα οποία θεωρήθηκε εν πολλοίς υπεύθυνος.

Αμέσως έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στο twitter λέγοντας: «Φουκαράδες της ιστορίας, ανίδεοι… Ανόητοι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην πολιτική, στη δημοκρατία, το έθνος και εξακολουθούν να βλέπουν το πραξικόπημα ως μέσο ισχύος…». Παλαιότερα κάτι αντίστοιχο είχε πει κι ένας ηθοποιός και είχε προφυλακιστεί για χρόνια, μέχρι που απελευθερώθηκε πριν από λίγους μήνες.

Με πληροφορίες από Εθνος

Να μην έχει το τέλος του Μεντερές «εύχεται» Τούρκος βουλευτής στον Ερντογάν

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας