Να δοθεί συνέχεια στην επίσκεψη Δένδια.

19/5/21 | 1 | 1 | 227 εμφανίσεις
Η Yeni Safak είναι μια ακροδεξιά τουρκική εφημερίδα που υποστηρίζει τον Ερντογάν.
Αν δεν κάνω λάθος, ιδιοκτήτης της είναι ο συμπέθερος του Ερντογάν.
Πρότεινε, προχθές, τη σύναψη συμφωνίας με την Χαμάς ανάλογης με της Λιβύης.
Επειδή αρκετοί καθωσπρέπει κύριοι θα μας πουν πως αυτό δεν είναι εφικτό, θα τους έλεγα να μην βιάζονται. Τα ίδια έλεγαν και με την Λιβύη.
Δεν αποκλείεται να προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία, παρόλο που την Χαμάς, ΗΠΑ και Ε.Ε. την έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση. Δεν έχει καμιά σημασία αυτό. Υπάρχουν άλλοι που την αναγνωρίζουν.
Η Χαμάς ανήκει στις αρκετές θυγατρικές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Και ο Ερντογάν κάνει παιχνίδι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Για ορισμένους ηγείται αυτής.
Επειδή ούτε μερικοί εξ ημών, ως φυσικά πρόσωπα, αλλά ούτε και η Ελλάδα ως χώρα μπορεί να αποκλίνουν από την θέση για δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους, ίσως πρέπει να επεξεργαστούμε θέσεις στην εξής βάση:
-Σε ένα τέτοιο κράτος η επιρροή της Χαμάς να μην είναι κυρίαρχη.
-Η συνεργασία του με την Τουρκία να γίνει στο πλαίσιο των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.
-Να αναπτυχθούν άριστες σχέσεις με χώρες που επηρεάζουν την Χαμάς, περισσότερο και από την Τουρκία, είτε αραβικές, είτε με το Ιράν, ώστε να αποφευχθούν εξελίξεις δυσάρεστες για την Ελλάδα.
Η πολύ εύστοχη επιλογή επίσκεψης Δένδια στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρέπει να έχει συνέχεια.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  α) Καλή η κίνηση τής Ελλάδος να βγει από την αφάνια, μεσολαβόντας στο Παλαιστινιακό. Έχω μόνον μία ένσταση, αναφορικά με άτομο που έστειλαν. Μην λησμονείτε τι πήγε και είπε στην Σ. Αραβία.

  β) Η περίπτωση οριοθετήσεως ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Χαμάς είναι μάλλον αδύνατη, διότι θίγει τα συμφέροντα τού Ισραήλ, το οποίο συμπεριφέρεται … ελαφρώς διαφορετικά από την Ελλάδα.

  • 1.1
   Επισκέπτης says:

   “αφάνια” => αφάνεια
   “μεσολαβόντας” => μεσολαβώντας

   Ζητώ συγγνώμη.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/6/21 | (1 σχόλια)
  Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο